Καταδικάζουν το κείμενο του Χριστόδουλου Ξηρού οι Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Βαρεμένος και Θοδωρής Μαργαρίτης που μίλησαν σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση του ενόπλου αγώνα και τονίζουν ότι μόνο με τη Δημοκρατία και την ομαλότητα επιτυγχάνονται οι σκοποί.

«Μου προκαλεί προβληματισμό και η επιστολή του κ. Γιωτόπουλου σήμερα. Μου δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά», είπε ο Θοδωρής Μαργαρίτης.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. επεσήμανε: «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να φέρουν την τρομοκρατία στο προσκήνιο, κάνουν λάθος. Ο κόσμος δεν αλλάζει με τα όπλα, τα κουμπούρια και τις απειλές. Αλλάζει με την κίνηση των μαζών, με τη θέληση της πλειοψηφίας του κόσμου. Οι αυτόκλητοι τιμωροί, το μόνο που κάνουν, είναι να ενισχύουν την καταστολή, τα μέτρα της αστυνομοκρατίας και να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα».

Με τη σειρά του, ο Μιχάλης Ταμήλος υποστήριξε: «Αυτή τη στιγμή το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε ένα καταδικαστικό μήνυμα για την επανεμφάνιση της 17 Νοέμβρη. Η προσπάθεια επανασύστασης ενόπλων ομάδων στην Αθήνα, και στην Ελλάδα γενικότερα, πρέπει να αποτύχει. Πρέπει να στηρίξουμε τις κρατικές δυνάμεις που έχουμε.
Οι εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να φέρουν αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατόν. Δεν υπάρχει έδαφος για αναβίωση ένοπλου αγώνα. Αυτά έχουν ξεπεραστεί πλέον και στη σύγχρονη ιστορία δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα. Πρέπει να έχουμε μια ενότητα στο θέμα αυτό και να μην το υπονομεύουμε».

Για το θέμα του κειμένου του Χριστόδουλου Ξηρού πήρε θέση και ο Γιώργος Βαρεμένος, λέγοντας: «Τέτοιου είδους περιστατικά κάνουν κακό στη Δημοκρατία. Δεν κάνουν καλό. Τα μέτρα που θα ληφθούν τώρα όσον αφορά τις άδειες και τις συνθήκες εγκλεισμού. Δεν υπάρχει άνθρωπος σοβαρός που να μη το βλέπει αυτό».