Στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του δημάρχου Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη έγινε η παρουσίαση συστήματος ασυρμάτων ICOM οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του δήμου.

Να σημειωθεί, ότι στην παρούσα φάση ο δήμος δε διαθέτει δική του συχνότητα επικοινωνίας και χρησιμοποιεί συχνότητα άλλου Δήμου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται προβλήματα από τη χρήση των ασυρμάτων. Η κατάσταση , αυτή, πρόκειται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αναμένεται η έγκριση της αγοράς συχνότητας αποκλειστικής χρήσης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Όπως τόνισε, στη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Φωτιάδης κάτι τέτοιο θα προσφέρει αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας και συντονισμού στη δημοτική αστυνομία, τη πολιτική προστασία, την υπηρεσία καθαριότητας και τη τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Κάνοντας χρήση των νέων, ψηφιακών συστημάτων, η συχνότητα θα«μοιράζεται» σε 4 κανάλια, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες και καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας, έχοντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα. Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 15.000 ευρώ, ενώ δεν χρειάζεται αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού, παρά μόνο η εγκατάσταση κεντρικού ψηφιακού συστήματος, το οποίο θα επιτρέπει τη παράλληλη χρήση παλιών και νέων ασυρμάτων.