Για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση κάνουν λόγο οι αστυνομικοί για την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καθώς ένα τέτοιο χτύπημα αποκαλύπτει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του εγχώριου αντάρτικου πόλης αλλά και τις αδυναμίες των αρχών ασφαλείας.

Την οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» που χτυπά πολιτικούς ή άλλη ομάδα που έχει προχωρήσει την τελευταία 3ετία σε εμπρησμούς βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από αυτή την επίθεση στους Αγίους Θεοδώρους, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα». Ωστόσο δεν αποκλείουν και ανάληψη ευθύνης από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ή άλλη ένοπλη ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Η «Μηδενική Ανοχή» είχε επιτεθεί στο γραφείο του Κώστα Σημίτη στην Ακαδημίας στο Κολωνάκι στις 3 Απριλίου 2012.

Η οργάνωση έχει προχωρήσει σε 18 επιθέσεις μέσα σε 4μιση χρόνια και έχει μείνει αλώβητη από τις διωκτικές αρχές.

Στελέχη της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν πάντως ότι επιθέσεις σε σπίτια και γραφεία πολιτικών είχε εξαπολύσει την προηγούμενη τριετία και η «Μαχόμενη Μειοψηφία», οργάνωση που συνδέθηκε με αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό και προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε εμπρηστικές επιθέσεις στην κατοικία του Γιάννου Παπαντωνίου  αλλά και πέντε δημοσιογράφων.

Δεν έχει εξαρθρωθεί επίσης η οργάνωση «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για τη Διάδοση του Επαναστατικού Τερορισμού»  με εμπρηστικές επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας, έχοντας στόχους εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ, τα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, τα δημαρχεία Καισαριανής και Ζωγράφου, πολυκαταστήματα της Αθήνας αλλά και μοτοσικλέτες αστυνομικών.