Έρχεται χιονιάς στη χώρα, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου ενώ τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν μέχρι την Αττική.

Η θερμοκρασία θα πέσει από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική και είναι ορατό το ενδεχόμενο να σημειωθεί παγετός.

Σύσκεψη θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι και να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κατακόρυφη πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι βοριάδες ενισχύονται σημαντικά φτάνοντας στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Ενδεικτικά, στην Αθήνα από τους 12 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια προάστια ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το απόγευμα της Τρίτης με παγετό τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν αμείωτες και θα αυξηθούν την Τετάρτη σε Ιόνιο πέλαγος, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο.

Χιόνια πέφτουν ήδη στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας ενώ ανατολικοί και νοτιοανατολικοί άνεμοι, θα φτάνουν στα πελάγη την Τρίτη και την Τετάρτη τα 9 μποφόρ και στη στεριά τα 6 έως 7 μποφόρ.

Περισσότερα νέα για τον καιρό στο weather.gr