Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια

Κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών


ΕΛΛΑΔΑ
2:37
05/12/2013
Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια
1
loading

Κάλεσμα προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τοις φοιτητές και τις φοιτήτριες, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια, διεκδικώντας:

«- Τώρα επαρκή χρηματοδότηση των ΑΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!

- Κατάργηση του νόμου πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά», μπλοκάρισμά τους. Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές και την έρευνα.

- Ούτε ευρώ για σίτιση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ούτε σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!

- Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλα τα αντικείμενα σπουδών.

Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς το συνεχές κυνήγι πιστοποιητικών, δεξιοτήτων, μεταπτυχιακών επί πληρωμή κλπ για «μια θέση στον ήλιο». Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν σε παραγωγή νέας γνώσης. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών. Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.

Πρακτική άσκηση με αξιοπρεπή μισθό και πάνω στο αντικείμενο σπουδών με όλα τα δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Για τους απόφοιτους, επίδομα χωρίς καμία προϋπόθεση από την πρώτη μέρα ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμιά απόλυση προσωπικού στα ΑΕΙ – ΤΕΙ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νικος

    Και στην κολαση, ακουσα, οτι οι κολασμενοι διεκδικουν νερο με παγακια και προσβαση σε παγωτατζηδικο.
    Αλλα χλωμο το βλεπω!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει