Αν και ο καιρός είναι πολύ καλύτερος σήμερα η κίνηση σε σχέση με χθες είναι αισθητά μειωμένη στο κέντρο της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Εξαίρεση αποτελούν οι «ουρές»στα ΑΤΜ αφού σήμερα (24/3/) είναι ημέρα πληρωμών για αρκετό κόσμο, όπως βλέπετε στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Πάρκου.

Η εικόνα στις πλατείες δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγουμένων ημερών. Τα παγκάκια είναι άδεια και ο κόσμος που κυκλοφορεί ελάχιστος.

Έπεσαν πρόστιμα

Αν και η αστυνομία την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του νέου μέτρου δεν είχε ως αυτοσκοπό την επιβολή προστίμων, αλλά κυρίως την ενημέρωση και τις συστάσεις, παρ’ όλα αυτά χθες, Δευτέρα επιβληθήκαν συνολικά 11 παραβάσεις στη Φθιώτιδα με πρόστιμο 150 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν τα τέσσερα πρώτα πρόστιμα στην ανατολική Φθιώτιδα, όταν αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας σε ελέγχουν που πραγματοποίησαν βεβαίωσαν 4 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε κατοίκους της περιοχής που δεν είχαν μαζί τους κάποιο έγγραφο μετακίνησης.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Φούρλας, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς τις επόμενες ημέρες και θα βεβαιώνονται παραβάσεις όπου εντοπίζονται άσκοπες μετακινήσεις.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας και είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και τα παιδιά μας…», τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εικόνα στο κέντρο της Λαμίας: