Χωρίς τελετή τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών λόγω κορονοϊού

Τιμήθηκαν οι Κ. Γαλιώτης, Κ. Γιαβής και Ε.Τσιγαρίδας


ΕΛΛΑΔΑ
11:46
24/03/2020
Χωρίς τελετή τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών λόγω κορονοϊού
1
loading

Χωρίς τελετή θα γίνει φέτος η επίδοση των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών, δεδομένου ότι η προγραμματισθείσα πανηγυρική συνεδρία της 24ης Μαρτίου ματαιώθηκε λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Ακαδημία Αθηνών, οι τιμητικές διακρίσεις έχουν ως εξής:

1. Αριστείο των Θετικών Επιστημών στον καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Γαλιώτη για την προσφορά του στους τομείς της επιστήμης και τεχνολογίας των υλικών και ιδιαίτερα για την μεγάλη του συμβολή στη βαθύτερη κατανόηση της δομής και των μηχανικών ιδιοτήτων του γραφενίου.

2. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον κ. Κώστα Γιαβή για το βιβλίο του με τίτλο «Ιμπέριος και Μαργαρώνα (Imperios and Margarona) The Rhymed Version. Critical Edition with introduction, Commentary and Index-Glossary» (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αθήνα, 2019).

3. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, στον κ. Ευθύμιο Τσιγαρίδα για το βιβλίο του «Εικόνες του Βυζαντινού Μουσείου και ναών της Καστοριάς (12ος - 16ος αιώνας)» (Βιβλιοθήκη της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, αρ. 317, Αθήναι 2018).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

    ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ; ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει