Η Ελλάδα μετρά τον πρώτο της νεκρό από τον κορονοϊό, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 98. Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και έως τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, φαίνεται πως σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Το ίδιο και ο 9χρονος γιος της που επίσης βρέθηκε θετικός στον ιό, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Τα 98 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 10 νέους ασθενείς, με αποτέλεσμα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορoνοϊού στη χώρα μας να ανέρχονται πλέον σε 98. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 94 Έλληνες και 4 υπηκόους ξένων χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, στη ΜΕΘ εισήχθη και ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται.

Σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και Μυτιλήνης παραμένουν 29 ασθενείς ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.