Κείμενο: Νάντια Μασσαχού
Φωτογραφίες: Στέφανος Ζαχαράκης

Ο λόφος του Φιλοπάππου ή λόφος των Μουσών προσφέρεται για χαλαρωτική απόδραση στη φύση, μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας.

Είναι ένα από τα σημεία της Αθήνας που προσφέρουν συγκλονιστική θέα. Περιβάλλεται από τις συνοικίες Κουκάκι, Πετράλωνα και Ακρόπολη και σας καλεί να παραδοθείτε στο κάλεσμα της υπέροχης θέας τους. Συνδέεται με τους λόφους του Αστεροσκοπείου και της Πνύκας, ενώ στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο του Φιλοπάππου, από το οποίο έχει προέλθει και η ονομασία του λόφου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων το 2002 ξεκίνησε μια απόπειρα περίφραξης του χώρου, έτσι ώστε να γίνει επισκέψιμος με ωράριο και εισιτήριο, κάτι που αποτράπηκε έπειτα από τη δυναμική αντίδραση του δραστήριου κινήματος των κατοίκων της περιοχής.

Εδώ, μπορείτε να έρθετε και να απολαύσετε έναν υπέροχο περίπατο μέσα στο πράσινο, να χαρείτε την πόλη στα καλύτερα της και να χαλαρώσετε έχοντας στα… «πόδια» σας την υπέροχη θέα της Ακρόπολης.


Tip
Προτιμήστε να έρθετε εδώ μια ηλιόλουστη μέρα με έναν καφέ στο χέρι και απολαύστε μια σούπερ χαλαρωτική βόλτα με ανεπανάληπτη θέα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον επισκεφτείτε βράδυ, ώστε να απολαύσετε το υπερθέαμα φωτός που προσφέρει απλόχερα η Ακρόπολη.






Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!