Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είναι ένας καλλιτέχνης που η αναφορά στο όνομά του φέρνει στη μνήμη των ανθρώπων πολλά. Ανήκει στην παλιά σχολή της μουσικής όπου το τραγούδι, όπως λέει, γινόταν με νόημα και όχι καθαρά και μόνο για εμπορικούς σκοπούς. «Δουλεύαμε σε μια περίοδο που οι άνθρωποι διασκέδαζαν. Αγόραζαν τις δουλειές σε αντίθεση με το σήμερα που λόγω της κατάστασης έχουν απομακρυνθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς πολεμήθηκε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως παραδέχεται και στο newsbeast.gr, γι’ ατό και έγραψε τραγούδια για τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν την εποχή που τα τραγούδια του έδωσαν το έναυσμα για τη γιγάντωση της ΟΝΝΕΔ και το ξύπνημα της Δεξιάς. Γι’ αυτό και εκείνος δεν πτοήθηκε από την πολεμική εναντίον του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, γράφει τραγούδια στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες και γεγονότα, εικόνες, χρώματα, μυρωδιές, ήχους και το σημαντικότερο χωρίς να σκέφτεται αν θα αρέσουν ή δεν θα αρέσουν…

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αναφέρει ότι εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης. «Ασχολούμαι με τη μουσική αλλά από διαφορετικό μετερίζι. Ασχολούμαι περισσότερο με το συνδικαλιστικό αλλά και με το νομικό κομμάτι της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και πιστεύει ότι το τραγούδι έχει αλλάξει σήμερα μορφή διότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. «Πήγα πρόσφατα σε ένα μαγαζί και δεν μπορούσα να κάτσω. Ακόμη και τα μπουζούκια έχουν αλλάξει σήμερα», λέει.

Μάλιστα, αναφέρεται και στα χρόνια που είχε θέματα με την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. «Υπήρξε μία κακή αντιμετώπιση από την τότε κυβέρνηση. Αντέδρασα και έγραψα αυτά τα τραγούδια», σημειώνει.

Αναφερόμενος στους νέους καλλιτέχνες, υποστηρίζει ότι «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη δισκογραφία. Οπότε, είναι δύσκολο οι νέοι να κάνουν πράγματα στη μουσική. Οι δουλειές των καλλιτεχνών πλέον κυκλοφορούν μέσα από εφημερίδες και περιοδικά σε μία ευτελή τιμή».

Σχολιάζοντας πάντως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες, αναφέρει: «Αντιμετωπίζουμε σήμερα όλοι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αν δεν υπάρξουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, σίγουρα δεν έχουμε κανένα μέλλον».

Και συμπληρώνει: «Η κρίση μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα με λιγότερα. Έχουμε λιγότερα χρήματα, διαρκώς περισσότερους φόρους και τις περισσότερες φορές άδικους φόρους. Σταθήκαμε τίμιοι σε αυτό το κράτος αλλά υπάρχουν και άλλοι που παρανόμησαν και τώρα εμείς καλούμαστε συνεχώς να πληρώνουμε το μάρμαρο. Ούτε έκρυψα, ούτε θέλησα να κρύψω και ούτε έχω τρόπο να κρύψω».

Τον ελεύθερό του χρόνο πάντως φροντίζει να τον περνά με την οικογένειά του αλλά και να φροντίζει τον κήπο του, τους σκύλους και τις γάτες του.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».