Η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έδωσε εξηγήσεις στον πταισματοδίκη Ιωαννίνων για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου της πόλης από τις 10 Σεπτεμβρίου έως σήμερα και κατόπιν κλήσεως από την Εισαγγελία.

Η Ολυμπία Τσαπάρη, αμέσως μετά είπε ότι η Εισαγγελία ήθελε να διερευνήσει, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Κλειστά Πανεπιστήμια και Σχολεία», γιατί δεν λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Όπως δήλωσε η κ. Τσαπάρη, η απάντηση που έδωσε στον πταισματοδίκη, ήταν πως «ο Σύλλογος βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω διαθεσιμότητας και απολύσεων των συναδέλφων μας. Είμαστε απεργοί 30 μέρες, βρισκόμαστε κάθε μέρα στον χώρο εργασίας μας, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους 48 συναδέλφους που φεύγουν».

Επίσης υπογράμμισε ότι «το Πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει εάν φύγουν οι συνάδελφοι από τις διάφορες υπηρεσίες του» και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας.

Στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, συγκεντρώθηκαν για συμπαράσταση συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.