Νοσοκομείο Νίκαιας: Σε απομονωμένο και προστατευμένο χώρο οι 6 ανήλικοι με ψώρα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση


ΕΛΛΑΔΑ
18:20
24/01/2020
Νοσοκομείο Νίκαιας: Σε απομονωμένο και προστατευμένο χώρο οι 6 ανήλικοι με ψώρα
7
loading

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας έκανε γνωστό πως τα έξι άτομα που μεταφέρθηκαν με ψώρα για νοσηλεία είναι ανήλικοι και βρίσκονται σε απομονωμένο χώρο από τους υπόλοιπους ασθενείς, υπό την προστασία της αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου: «κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, προβήκαμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, των Δερματολόγων του Νοσοκομείου, αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Προστίθεται ότι «οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου. Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του».

Τι είναι η ψώρα

Η ψώρα είναι μεταδοτική παρασιτική νόσος του δέρματος από το άκαρι της ψώρας.

Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η έντονη φαγούρα και το κόκκινο βλατιδώδες εξάνθημα όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια. Περιστασιακά μπορεί να είναι ορατές μικρές σήραγγες στο δέρμα.

Στην πρώτη μόλυνση το άτομο συνήθως θα αναπτύξει συμπτώματα ανάμεσα στις δύο και έξι εβδομάδες και στη δεύτερη μόλυνση σε 1-4 ημέρες.

Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του σώματος ή μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως οι καρποί, ανάμεσα στα δάκτυλα ή στη γραμμή της μέσης. Το κεφάλι μπορεί να προσβληθεί, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο στα παιδιά.

Η φαγούρα είναι εντονότερη το βράδυ και το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει επιπλέον βακτηριακή λοίμωξη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Αφιερωμένο στους βλάκες που ακόμα τον πιστεύουν

  Ο Κούλης άνοιξε τα σύνορα, καλωσορίζει τους λάθρο και τους μεταφέρει τζάμπα σε όλη την Ελλάδα! Οι βλάκες τον ψήφισαν για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

 2. avatar Xountalas

  Ψώρα: μία ευγενική χορηγία του Κλεπτοδημοκρατικου τόξου προς τον ελληνικό λαό.Ας προσέχατε...

  1. avatar Στάκαμαν

   Πράγματι! Οι [...] εδώ πληρώνονται Έλληνα μου!

  2. avatar 45+

   Ούτε κλεπτοδημοκρατικό ούτε κλεπτοχουντικό. Το 75% του λαού που είναι πατριώτης και δημοκράτης, αλλά τον καπελώνουνε.Μέχρι να αγανακτίσει.

   1. avatar Xountalas

    Δεν υπάρχει κλεπτοχουντικο τόξο.Οσο κι αν ψαξανε, δεν βρήκαν \" χουντικό\" δάχτυλο να έχει βουτηχτει στο μέλι.Σε πλήρη αντίθεση με όσα ζήσαμε με ΌΛΕΣ τις κλεπτοδημοκρατικές κυβερνήσεις μετά το 74.Σχετικα τώρα με την αγανάκτηση που λες,σου απαντώ ότι τα ζόμπι ΔΕΝ αγανακτούν.Και το Κλεπτοδημοκρατικο τόξο,τη χορηγία ( αγαπημένη δοτική) των πουλημενων ΜΜΕ , φρόντισε να μετατρέψει έναν περήφανο λαό όπως ΗΤΑΝ ο ελληνικός,σε λαό ζόμπι,σε λαό καρπαζοεισπρακτορων.Την καλημέρα μου.

 3. avatar ΦΕΡΕ Κ ΑΛΛΑ […]

  ΚΟΥΛΗ

 4. avatar Πολυπολιτισμικές τραγωδίες

  Αυτοί δε μπήκαν σε λεωφορεία, δεν έπιασαν χρήματα, πόρτες; Αν κολλήσουν οι νοσοκόμες, θα τις αποζημιώσουν οι προσφυγολάγνοι; Τζόγος με τις ζωές των άλλων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει