Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά της εξίσωσης πτυχίων

Ψηφίζεται σήμερα το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑ
8:40
23/01/2020
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά της εξίσωσης πτυχίων
22
loading

Κινητοποίηση στη Βουλή στις 12:30 προγραμματίζουν για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, αντιδρώντας στο άρθρο 50 που υπάρχει μέσα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εξισώνει τα πανεπιστημιακά πτυχία με αυτά των κολεγίων.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, με εξαίρεση το συγκεκριμένο άρθρο και άλλα δύο.

Η ΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) οδηγούν στην υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολεγίων καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση».

«Η ΟΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους» αναφέρει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

 • Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών
 • Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολεγίων
 • Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης
 • Την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών
 • Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
 • Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
 • Καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.
 • Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών
 • Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar ΚΛ 1

  Να καταργήσουν τις πανελλήνιες να μπαίνουν όλοι ελεύθερα και όποιος μπορεί να παίρνει πτυχίο αλλά ξέχασα δεν αφήνουν οι ιδιώτες

 2. avatar ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

  Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δηλ.φροντιστήρια μετά το σχολείο για κονόμες.Ρε δουλευόμαστε μεταξύ μας, το κράτος διορίζει καθηγητές μαθηματικών, αρχαίων, ξένων γλωσσών και τα παιδιά μας πηγαίνουν στα φροντιστήρια που οι ίδιοι πολλές φορές έχουν έξω για να διδαχθούν αυτά που υποτίθεται έπρεπε να μάθουν στο σχολείο. Αιδώς Αχρείοι .....

 3. avatar Ουστ κόπροι

  Νεοσταλινικές ανοησίες των κοτσιδοφόρων άπλυτων ΟΛΜΕτζήδων. Ο πλούσιος έχει λεφτά και το στέλνει στο εξωτερικό το παιδί όπως έκανε κι ο Τσιπρας. Ειδικά παλιά πήγαινε Βουλγαρία μέσω κόμματος (ΚΚΕ). Γυρίζοντας το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώριζε το πτυχίο. Ή έπαιρνε μεταγραφή την τελευταία χρονιά σε ελληνικό. Προηγουμένως έπαιρνε τα μαθήματα δίδοντας ένα τενεκέ λάδι στον πεινασμένο Βούλγαρο καθηγητή. Η ΝΔ πρέπει να διαλέξει αν είναι δημοκρατικό κόμμα ή υπόδουλη νεοσταλινικων κομμάτων όπως η Ανταρσύα και το ΚΚΕ

 4. avatar Τα αυτονόητα …

  Ασφαλώς και τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν προβλήματα, όμως δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει διδαχθεί την απαραίτητη ύλη και δεν έχει αποδείξει ότι την κατέχει να πηγαίνει στα σχολεία να διδάξει τα παιδιά του κόσμου, τα δικά μου και τα δικά σου.
  ΑΝ υπάρχει έλεγχος σοβαρός στα ιδιωτικά πανεπιστήμια , γιατί άλλο κολέγιο και άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, τότε είναι ένα καλό μέτρο ώστε να γλυτώσουμε από την παραπαιδεία στην Ελλάδα αλλά όχι το κάθε \"κολέγιο\" στυλ Λύκειο Χαβαλέ που δίνει τα πτυχία σαν χαρτοπετσέτες να εξισωθεί με τα πανεπιστήμια.
  Όλοι ξέρουμε ότι η ύλη που διδάσκονται και οι εξετάσεις στα κολέγια είναι επιεικώς για κλάματα, γι αυτό και το ποσοστό αποφοίτησης είναι 100%, ούτε ένας δεν κόβεται, ούτε ένας δεν κρίνεται ανεπαρκής.
  Παιδιά δεν είναι το ίδιο, να ανοίξουν σοβαρά Ιδιωτικά πανεπιστήμια με σοβαρές εξετάσεις και τότε και εγώ συμφωνώ, δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

  1. avatar Ουστ κόπροι

   Το αμερικανικό κολέγιο που στέλνει τα παιδιά της η κομμουνίστρια η Κανέλη είναι σοβαρό όπως και το πανεπιστήμιο του ...μπούκοβο που σπούδασε ο Τσίπρας.

 5. avatar Σε αφορά

  Όλα χάρισμα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα! Έτσι τα παιδιά των πλουσίων από τα ιδιωτικά κολλέγια θα παίρνουν τις θέσεις εργασίας από τα παιδιά των φτωχών, που μόχθησαν για να σπουδάσουν στα δημόσια Πανεπιστήμια!

 6. avatar Τόνο Mάσας.

  όλη η κομματική αχρηστίλα που είναι πλήρως ακατάλληλη όχι μόνο να διδάξει αλλά να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με παιδιά βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει....

 7. avatar Hector1955

  Φαίνεται ότι τα κολέγια είναι φυτώρια αρίστων, οπότε η υπουργός και ο πρωθυπουργός σπεύδουν .....

 8. avatar NNVV

  2 ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΠΕΔΕΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΠΑΣΠ, ΚΝΕ ΚΑΙ ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ [...] ΠΙΑ.

 9. avatar tboni2

  Ξευτιλα ο Μήτσος Τάκης. Εξισώνει τα πανεπιστήμια με τα κολέγια. Κάποιος φοίτησε 5 χρόνια για να γίνει δάσκαλος και ο άλλος που έχει λεφτά θα πληρώνει στα κολέγια και σε 2 χρονάκια θα έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άλλον!! Αν δεν ξεσηκωθεί τε όλοι οι εκπαιδευτικόι μαύρη μαυρίλα θα φάει τα ελληνόπουλα.

  1. avatar ναι αλλά

   το κολεγιο κοστίζει λιγότερο αν σκεφτείς ότι πρέπει να πληρώνεις ενοίκιο επειδή πέρασες σε μια σχολή που δε θέλεις σε άλλη πόλη.

  2. avatar οικονομικός μετανάστης

   Μαύρη μαυρίλα μας τρώει χρόνια τώρα...Δηλαδή όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι λάθος, μόνο στο Ελλαδιστάν έχουμε παιδεία. Αλλάξτε μυαλά.

  3. avatar 1+1

   δημοσικαφρίλες να περνάνε τα παιδιά απο τις κομματικές παράταξης και οι αριστεροκαθηγητάδες να κανουν πλύση εγκεφάλου σε νέους για να σας φέρνουν ψήφους αυτό μόνο σας νοιάζει όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες του [...]

  4. avatar Αλ. Τσιμπλας

   Για τα παιδιά μου το κάνει

  5. avatar supercat

   ενώ τώρα ρε φιλε τα παιδιά μας μετα από το σχολείο που εχει αρτια καταρτισμένους δασκάλους από τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν χρειάζονται μεχρι το βραδυ φροντιστήρια και ιδιαίτερα μπας και μαθουν κατι !!!!!!

 10. avatar Πανος_7

  Άμα σας πειράξουν την \'πίτα\' το ρίχνετε στη δήθεν υποβάθμιση....
  Υποκριτές!

 11. avatar ετσι…

  παρτε τους αριστους κοροιδα με περικεφαλαια.φτωχαδακια την πατησατε

 12. avatar χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Έχετε υποβαθμίσει μόνοι σας το πανεπιστήμιο. Χάλια μαύρα! Και σας φταίνε τα κολλέγια?

 13. avatar supercat

  πείτε το με απλα λογια ρε παιδιά θελετε να συνεχίστει η γνωστη κλικα και το γνωστο τσιφλικη στους διορισμούς. οποιος δεν εχει πτυχιο από τα σπουδαία ελληνικά πανεπιστήμια είναι άχρηστος

  1. avatar αυτό

   Τα πανεπιστήμια μας είναι οικογενειακή επιχείρηση

  2. avatar Συμφωνω με supercat

   Έτσι...!!!! Με κάλυψες φίλε..δε θα το έθετα καλύτερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει