Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πορεία που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν φτάσει έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα ενώ στο σημείο είναι μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών ανέβηκε σε κτίριο στη Σταδίου και κρέμασε ένα μεγάλο πανό το οποίο έγραφε: «Έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τον στρατό και τις επιχειρήσεις. Αύξηση της χρηματοδότησης εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις γενικές συνελεύσεις. Όλοι και όλες στους δρόμους».

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 12:30 στα Προπύλαια εκπαιδευτικές οργανώσεις με αίτημα να μην εξισωθούν οι πανεπιστημιακοί τίτλοι με αυτούς των κολεγίων.

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πορεία και κλείνουν διαδοχικά δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

«Είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Και συνεχίζουν: «Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π».

«Η εξίσωση αυτή των τίτλων των κολεγίων με τους τίτλους Ανώτατης Εκπαίδευσης» αναφέρει η Ομοσπονδία «δεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία, αφού η σχετική ειδοποιητική επιστολή της Ε.Ε. αναφέρεται κυρίως στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΔΟΑΤΑΠ,  αλλά πολιτική απόφαση που εκχωρεί σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της χώρας που ουδέποτε εκχωρήθηκαν ούτε καν με τη συνθήκη της Λισαβόνας».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος