Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο δράστη, Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες συλληφθέντα και ασύλληπτα μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται τρομοκρατημένα από τις αποκαλύψεις, ομολογούν τη δράση τους ενώ υπόσχονται και εκδίκηση.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», στις συνομιλίες φέρονται να συνομιλούν από τηλεφώνου, αλλά να επικοινωνούν και με γραπτά μηνύματα, μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο πυρηνάρχης της οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Ο πανικός και ο τρόμος μετά τη σύλληψη του Ρουπακιά είναι διάχυτη μεταξύ των Χρυσαυγιτλων, ενώ δεν λείπουν οι απειλές με εκδίκηση με φράσεις: «θα γυρίσει μπούμερανγκ, θα τους γ… μ…», «το πριονίδι δε θα τελειώνει», ε όχι μη βγάλουμε καρκίνο, να τους καθαρίσουμε εμείς… αργά και βασανιστικά».

Σε κάποιες από τις συνομιλίες με τον πυρηνάρχη Πατέλη κλαίγοντας ένας από τους Χρυσαυγίτες εκφράζεται έντρομος μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι: «Ρε μ… κοίτα τι μου κάνανε ρε φίλε, παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Θα με πετάξου έξω… θα με διώξουνε. Δεν μπορώ μ… είμαι πολύ δυστυχισμένος».

Ο Πατέλης ακούγεται να προσπαθεί να τον παρηγορήσει λέγοντας: «Ρε Γιωργάρα και γω το ίδιο θα πάθω. Θα πάω μέσα και έχω ένα παιδί έξω. Εσύ δεν πας μέσα, δεν έχεις κάνει κάτι. Για αυτό σου λέω, μην σπας».

Σε άλλο σημείο ο Πατέλης συνομιλεί για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με στέλεχος που φέρεται να είναι κοντά στον Νίκο Μιχαλολιάκο και του λέει: «Ναι θα φάτε π… όμως μετά φίλε θα πληρώνουν μία ζωή, άσε να πάνε όλα καλά Δευτέρα, Τρίτη».

Σε άλλο σημείο ακούγεται πάλι ο Πατέλης να λέει: «Με παίρνουν όλοι τηλέφωνο, κάποια παιδιά που ήταν εκεί από την Ασφάλεια, όλοι, με παίρνουν τηλέφωνο: Γιωργάρα σ’ αγαπάμε και δεν κάνουμε πίσω και είμαστε μαζί σου…».

Ανατριχιαστικές είναι οι συνομιλίες του πρώην οδηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για οπολοκατοχή.

«Ο Φύσσας έκανε εκπομπή;» τον ρωτά ο συνομιλητής του. «Ε, έτσι δείχνει. Στην τηλεόραση, το Ίντερνετ, δεν ξέρω», απαντά ο πρώην οδηγός. Ο συνομιλητής ανταπαντά: «Τώρα θα κάνει από τον παράδεισο. Αιωνία του η μνήμη. Μ…νο ήταν και αυτός. Μεγάλο μ…νο πρέπει να ήταν. Ε, εντάξει τν θάψαν και αυτόν».

Σε άλλη συνομιλία, οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να συνδέσουν τον Ρουπακιά με το ΚΚΕ. Συνομιλούν η «Τέλα» με ένα μέλος της Χρυσής Αυγής τον «Μάκη» και δείχνουν ως κατάλληλο γι’ αυτήν την δουλειά τον συλληφθέντα Γ. Τ.:

Τέλα: Ενα χάλι, ένα χάλι είμαι, δε σηκώθηκα χάζεψα λίγο εκεί πέρα και αυτά δεν μπορώ είμαι πολύ χάλια.

Μάκης: Τίποτα θα πω τον Τ.  να πούνε στον Τ.  να ψάξει μήπως συνομιλούσε με το ΚΚΕ, μήπως ήταν ξένος πράκτορας και να το ρίξουμε εκεί ρε παιδάκι μου.

Ακολουθεί διάλογος μεταξύ δύο μελών της ΧΑ, στον όποίο φαίνεται η αγωνία τους για όσα συνέβησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Α: Ελα Φίλιππα καλημέρα.

Β: Πού είσαι ρε απεργέ;

Α: Εδώ φορτώνω.

Β: Απεργοσπάστη!

Α: Τοπικά κάνουμε εδώ πέρα, τοπικά, φορτώνουμε

Β: Και εμείς τοπικά κάνουμε, και τώρα φορτώσαμε και έχω αράξει στο πάρκο και μαλακιζόμαστε

Α: Α,ναι;

Β: Τι να κάνουμε πρέπει να περάσει η ώρα. Είναι και αύριο κλειστά; Είναι και αύριο, ε;

Α: Ναι και αύριο κλειστά, ναι.

Β: Είναι και αύριο μάλιστα.

Α: Τώρα θα δούμε αν θα ανοίξουν τώρα ή επειδή είναι το πρόβλημα αυτό τώρα Φίλιππα. Ακυρώθηκε η διαμονή του Σαββάτου. Εγιναν θέματα χοντρά τώρα να πούμε. Χθες να φυλάει η αστυνομία, η ΔΙΑΣ πάνω εκεί πέρα τα ΜΑΤ.

Β: Δεν μου λές; Εχεις θέμα εσύ;

Α:Ε;

Β: Εχεις θέμα εσύ; Θα έχεις πρόβλημα με όλα αυτά;

Α: Ξέρω γω; Αυτό δεν ξέρω τώρα έχω πάει σε δικηγόρο γιατί είχαμε. Τώρα δεν μπορώ να σου πω και από το τηλέφωνο βέβαια, πρέπει να βρεθούμε. Και ο αδερφός μου τα ίδια. Οσοι γιατί είδες και αρχίζουν και λένε και ονόματα τώρα.

Β: Από τα ….

Α:Ε, για Λαγό δεν έχω, εντάξει, δεν έχω και ,εντάξει

Β: Από τις καρτούλες, Από τις καρτούλες;

Α:Ε, όχι από τις κάρτες όχι.

Β: Βρήκανε τις καταστάσεις πάνω, τις βρήκανε;

Α: Ε βρήκαν κάποια πράγματα,τώρα δεν ξέρω, δεν έχουν πει τι έχουν βρει. Πάνω στα …..Ε, πήγαν σε όλες τις τοπικές.

Β:Γιατί είμαστε και μεις;

Α: Ναι το ξέρω το ξέρω γι αυτό σου λέω. Αλλά οι κάρτες αν έχεις παρατηρήσει, δεν έχει ονόματα Φίλιππα. Εχουν κωδικούς.

Β:Ναι.

Α: Το έχεις παρατηρήσει;

Β: Οι κάρτες έχει κωδικούς δε γράφει όνομα

Α: Ναι έχεις δίκιο.

Β: Α μπράβο

Α:Ναι αλλά τα ονόματα τα έχουν εκεί στα γραφεία

Β:Ναι τα χουν αλλά είναι εντάξει. Απ’ ότι ξέρω λέει δε βρήκαν τίποτε εκεί πέρα