Την τραγική ιστορία της κόρης της, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της σε ηλικία 18 ετών, έπειτα από διακοπές της στη Ζάκυνθο όπου έπεσε θύμα βιασμού, περιέγραψε η μητέρα της.

Όπως δήλωσε η Άνα Κρόου, η Τζούλι βασανιζόταν από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να δικαιωνόταν ποτέ για όσα της συνέβησαν σε εκείνο το εφιαλτικό για εκείνη διάστημα. Όπως σημείωσε ο άνθρωπος που την έφερε στη ζωή, η 18χρονη δέχθηκε διπλή επίθεση την πρώτη κιόλας νύχτα της στο νησί του Ιονίου.

Την πρώτη φορά ένας άνδρας την άρπαξε και προσπάθησε να την φιλήσει και ένας άλλος κατάφερε να περάσει το χέρι του μέσα από το τζιν παντελόνι της, όμως εκείνη το έσκασε. Δύο βράδια αργότερα, όμως, της έριξαν κάτι στο ποτό της και έπεσε θύμα βιασμού.

Η Τζούλι δεν αισθάνθηκε καλά και αποχώρησε από το μαγαζί, ενώ αρνήθηκε να ακολουθήσει και ένα αγόρι που της πρότεινε να πάει να κοιμηθεί στο δικό του μέρος. Όταν οι φίλοι της επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, της πρότειναν να πάνε όλοι μαζί στην πισίνα, αλλά εκείνη αρνήθηκε, γιατί αισθανόταν πολύ κουρασμένη. Ώρες αργότερα, η κοπέλα άνοιξε τα μάτια της και σε κατάσταση σοκ διαπίστωσε ότι υπήρχαν λεκέδες αίματος στο κρεβάτι της.

Από όλο αυτό αντιλήφθηκε, χωρίς να θυμόταν τίποτα, πως «κάτι πολύ άσχημο είχε συμβεί», αλλά δεν είχε καμία ιδέα για το τι ακριβώς. Η μητέρα της στάθηκε στο γεγονός ότι για την κόρη της ήταν πλέον πολύ αργά για να μάθει τι είχε συμβεί, όταν είχε επιστρέψει στην Ιρλανδία. «Αυτό τη βασάνιζε πάρα πολύ», αποκάλυψε».

«Η Τζούλι που επέστρεψε από την Ελλάδα λειτουργούσε σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Σε ένα λειτουργικό και σε ένα άλλο που πάλευε να κερδίσει τα κενά μνήμης που της άφησε αυτή η τραγική εμπειρία, καθώς της έδωσαν ναρκωτικά και τη βίασαν», είπε -μεταξύ άλλων- η μητέρα της στην ιρλανδική έκδοση της Mirror.

Η κοπέλα αυτοκτόνησε τελικά τρεις μήνες αργότερα.