Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου καλεί σήμερα στις 16:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, με αφορμή την παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος.

«Η προσέγγιση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση, με δεδομένες μάλιστα, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όλων, και των μόνιμων κατοίκων και των προσφύγωνμεταναστών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενό της:

«Με αφορμή την έλευση των δύο αρματαγωγών και τη συνεχή ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης, ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες της Σάμου, αύριο 7/1 και ώρα 16:00 στο λιμένα Μαλαγαρίου σε συγκέντρωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για το γεγονός ότι παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί.

Ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου.

Η προσέγγιση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση, με δεδομένες μάλιστα, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όλων, και των μόνιμων κατοίκων και των προσφύγων-μεταναστών.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη ομόφωνα σήμερα, 6/1/2020 και ώρα 19:00 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημάρχου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, των Επικεφαλής των παρατάξεων, του Προέδρου του Δ.Σ. και των Προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.