Πλάνο με αλλαγές στις χρεώσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ύστερα και από τη σαφή παραίνεση τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδομένων.

Οι συζητήσεις είναι πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσμευση των εταιρειών στον εξορθολογισµό των τιμολογίων προς τα κάτω.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο «Έθνος της Κυριακής» όλα τα εµπλεκόµενα μέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε μια οριζόντια μείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια αυτορρυθμιζόμενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιμο ζήτημα του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Κερδισμένοι ωστόσο θα είναι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που θα δουν το τελικό ποσό που πληρώνουν να μειώνεται είτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες να πολλαπλασιάζονται, ειδικά όσον αφορά τη χρήση δεδομένων με την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται μια έμμεση μείωση στα συμβόλαια, δεδομένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαμηλότερα σε τιμή συμβόλαια τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδομένα (data).

Περισσότερες λεπτομέρειες στο «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφορεί