Ένταση επικράτησε την Τετάρτη (20/11) στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, στο αμφιθέατρο Α του ιδρύματος. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook με όνομα «Ενημέρωση Φοιτητών ΟΠΑ», υπήρξαν αψιμαχίες, ενώ κάποια άτομα πιάστηκαν και στα χέρια.

Ωστόσο, σε αμφιθέατρο στο Πάντειο η κατάσταση φέρεται να ήταν ήταν χειρότερη, με την κατάσταση στα πανεπιστήμια να δείχνει… εκρηκτική.

«Ανέβηκα πάνω να μιλήσω και ξεκίνησαν να μου πετάνε νερό και μπουκάλια. Μετά ανέβηκε κάποιος πάνω και με έπιασε από τον λαιμό. Στη συνέχεια μπήκε ένας φίλος μου να με προστατεύσει και τον έπιασαν και τον χτύπησαν», είπε η φοιτήτρια στην κάμερα του Alpha, με φόβο, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ που έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η ίδια έκανε λόγο για πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε, μαζί με άλλους δύο συμφοιτητές της. «Ήταν άτομα μάλλον του αντεξουσιαστικού χώρου. Κάποια άτομα από τη σχολή και κάποια άτομα που δεν τα ξέρω. Αυτός που μου επιτέθηκε, δεν τον είχα ξαναδεί», δήλωσε.

Ένας συμφοιτητής που μπήκε στη μέση να τη σώσει, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, «έπεσαν επάνω του δέκα άτομα, άρχισαν να τον χτυπάνε με σημαίες. Καλέσαμε ασθενοφόρο και είδε το παιδί. Έχει χτυπήσει στο κεφάλι».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα νεαρά άτομα ακολούθησαν και τρίτο φοιτητή έξω από το πανεπιστήμιο, στην υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Συγγρού. Τον ακινητοποίησαν, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν, καταγγέλλει ο ίδιος. «Έτρεξαν πάνω μου, με έπιασαν, με χτυπούσαν κεφάλι από πίσω, προσπάθησα να φύγω, δέχτηκα και ένα χτύπημα από μπροστά, με παράτησαν και φύγανε».

Δείτε το βίντεο: