Σοκ προκαλεί η νέα υπόθεση ασέλγειας στη Μάνη όπου 60χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά 11χρονη, ενώ απειλούσε πως θα σκότωνε τους γονείς της αν μιλούσε. Το μαρτύριο του κοριτσιού κράτησε δυο χρόνια.

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών, καταδικάσθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου.

Ο 60χρονος που αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για βιασμό (τετελεσμένο και σε απόπειρα), για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιού, σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για προσβολή αιδούς κατά συρροή, αφού ανάγκαζε την 11χρονη και τον μόλις 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος είχε προσπαθήσει να βιάσει το κορίτσι και είχε προχωρήσει και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Όπως αποκαλύπτεται από ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του STAR, το μαρτύριο της 11χρονης ξεκίνησε το 2014 καθώς ο 60χρονος ήταν ο γείτονας τους, o άνθρωπος στον οποίον είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη οι γονείς της.

«Δεν ήθελα να ζω»

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε το κορίτσι στους αστυνομικούς, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ προηγουμένως έβαζε στο βίντεο ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Ο 60χρονος έφθασε στο σημείο μάλιστα να την απειλήσει.

«Τον παρακαλούσα να σταματήσει. Μου έλεγε αν το πεις στους γονείς σου θα τους σκοτώσω και μετά θα κάνω χειρότερα σε εσένα και στον αδελφό σου. Με έβαζε να βλέπω ταινίες πορνό και μετά ζητούσε να του κάνω τα ίδια. Δεν ήθελα να ζω» κατέθεσε η 11χρονη.

Το μαρτύριο του κοριτσιού κράτησε δυο χρόνια και αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς της την έστειλαν για διακοπές στα Χανιά, στους θείους της γιατί το παιδί απειλούσε να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ακολούθησε η ανάκριση και πριν από λίγες ημέρες ο 60χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για πολύ βαριές κατηγορίες για βιασμό και για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, για ασέλγεια κι αποπλάνηση παιδιού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για προσβολή αιδούς κατά συρροή.

Ο δράστης κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως το κορίτσι και στις δυο καταθέσεις του περιγράφει με σαφήνεια τα όσα σκληρά έζησε.