Με εντατικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες κατασκευής επικίνδυνων τμημάτων στο δρόμο Τρίπολης-‘Αστρους Κυνουρίας, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη γέφυρα στη θέση Κουμπίλα και μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και της δεύτερης γέφυρας στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλη κίνηση, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Κυνουρίας για περισσότερο από δέκα χρόνια, από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το χειμώνα του 2003 κι αυτή την περίοδο κατασκευάζεται με νέα χάραξη.

Την εκτέλεση των έργων επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ως τώρα πορεία εξέλιξης του έργου, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Μανώλη Σκαντζό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με δηλώσεις του σημείωσε ότι, «ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό και δύσκολο τεχνικά έργο, το οποίο αποτελούσε αίτημα πολλών χρόνων» και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή, θα βελτιώσει καθοριστικά την προσβασιμότητα και στο επίπεδο του χρόνου και στο επίπεδο της ασφάλειας, όχι μόνο στην παραλιακή Κυνουρία, αλλά και στην Αργολίδα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, προς όφελος της τοπικής της οικονομίας.

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από τη διαβούλευση με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την παράκαμψη των Δολιανών, η οποία και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο μετάβασης αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας.

«Οι παρεμβάσεις μας αυτές είναι πλήρως εναρμονισμένες και εντάσσονται στο σχεδιασμό μας για την υλοποίηση του Ανατολικού άξονα, ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός και θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έργο προτεραιότητας» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης, ενημερώνοντας ότι ήδη προκηρύσσονται και οι μελέτες για την κατασκευή του δρόμου ‘Αστρος – Μελιγού – ‘Αγιος Πέτρος – Καστρί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μένει στα λόγια, αλλά μεθοδικά υλοποιεί το σχεδιασμό της και δήλωσε ότι η συντόμευση του δρόμου ‘Αστρος – Τρίπολης θα καταστήσει το ‘Αστρος «προάστιο της Τρίπολης». Τέλος, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανόλης Σκαντζός υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια και δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του οδικού άξονα παρουσιάζει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Κυνουρία.