Για προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το «νόμος και τάξη» εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αλλά και συμβολή της Πρυτανείας της πρώην ΑΣΟΕΕ, ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο, έκανε λόγο μέσω δηλώσεών του φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι και μέλος της ΚΝΕ.

«Σήμερα, δυνάμεις των ΜΑΤ απειλούν με συλλήψεις, με καταστολή φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μέλη της ΚΝΕ, που προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο της περιοχής, τους υπόλοιπους φοιτητές της σχολής για τα χθεσινά γεγονότα», τόνισε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν έξω από τον χώρο του ιδρύματος.

Και συνέχισε: «Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή απαράδεκτη επίθεση -με εντολή της κυβέρνησης- των ΜΑΤ σε φοιτητές, που αντιδρούσαν για το απαράδεκτο κλείσιμο της σχολής μας. Ευθύνες έχει η κυβέρνηση που στην προσπάθειά της να περάσει το “νόμος και τάξη” μέσα στα πανεπιστήμια, έρχεται να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Μεγάλη ευθύνη έχει επίσης η Σύγκλητος του πανεπιστημίου, καθώς έκλεισε τη σχολή χωρίς λόγο και αιτία και φαίνεται να συμβάλει στην κατεύθυνση του “νόμος και τάξη” της ΝΔ».

Καταληκτικά, επισήμανε: «Απαιτούμε εδώ και πέρα να φύγουν τα ΜΑΤ από τη σχολή μας, από τον χώρο που σπουδάζουμε και ζούμε και δεύτερον καταγγέλλουμε και απαιτούμε η Πρυτανεία να πάρει θέση, ώστε οι φοιτητές της να μην βρίσκονται έξω από το πανεπιστήμιο, αλλά να βρίσκονται μέσα και να συζητούν τα προβλήματα που τους απασχολούν».

Παράλληλα, μέλη της ΚΝΕ/φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, με το πανό που κρατούσαν στα χέρια να διεκδικεί την υπεράσπιση του ασύλου και το άνοιγμα του πανεπιστημίου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καταγγέλλει: «Αυτήν τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ απειλούν με καταστολή και συλλήψεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μέλη της ΚΝΕ, που βρίσκονται έξω από την πύλη της σχολής τους, ενημερώνοντας φοιτητές και κόσμο που περνάει από το σημείο για τα γεγονότα που έγιναν την προηγούμενη μέρα».

Όπως σημειώνει η Νεολαία του ΚΚΕ, «η ενέργεια αυτή προστίθεται στην απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές, τη Δευτέρα 11/11, που αντιδρούσαν στο lock-out της ΑΣΟΕΕ και την παραβίαση του ασύλου από τα ΜΑΤ. Για τις εξελίξεις αυτές έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη”, για να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ, που ακολουθεί και στηρίζει αυτήν την κατεύθυνση».

«Απαιτούμε:

  • Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ. Καμία παραβίαση του ασύλου και καταστολή των αγωνιστικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων.
  • Να αρθεί άμεσα το lock-out της ΑΣΟΕΕ, ώστε να γίνει Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για να πάρει θέση για όλες αυτές τις εξελίξεις, μπροστά και στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος