Εξελίξεις στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», μετά το πόρισμα του τμήματος Δακτυλοσκοπίας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, που εντόπισε τα αποτυπώματα 24 ατόμων σε πολλά από τα σπίτια των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται να αποστείλει κλήσεις για απολογία στα 24 άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι ηλικίας 30 ως 45 ετών και αρκετοί είχαν συλληφθεί στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1995. Αποτυπώματα του καθενός εξ αυτών έχει βρεθεί σε τουλάχιστον τρία τέσσερα σπίτια των ήδη συλληφθέντων, κάτι που θεωρείται αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό από τις αρχές.

Αποτυπώματα ορισμένων είχαν βρεθεί στην πρώτη φάση της δικαστικής έρευνας και στο σπίτι του 35χρονου βιολόγου Λάμπρου Φούντα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010.

 Στο ίδιο πόρισμα προσδιορίζεται με βάση την ανάλυση των αποτυπωμάτων η παρουσία τεσσάρων ασύλληπτων ατόμων στις τρεις οπλαποθήκες του «Επαναστατικού Αγώνα», τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Το πόρισμα που στάλθηκε στους εφέτες ανακριτές κκ. Δημήτρη Μπαλτά και Κώστα Μόκκα περιέχει την ανάλυση των ευρημάτων από τις κατοικίες των ήδη συλληφθέντων Νίκου Μαζιώτη, Σαράντη Νικητόπουλου, Παναγιώτας Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Χριστόφορου Κορτέση και Ευάγγελου Σταθόπουλου. Περιλαμβάνει επίσης καταγραφή και εξέταση αποτυπωμάτων και δειγμάτων DΝΑ από τις τρεις «γιάφκες» σε Κυψέλη, Ν. Φιλαδέλφεια και Καρέα. Η έκθεση θεωρείται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξαιρετικής σημασίας, αφού δίνει ώθηση στην έρευνα για τον «Επαναστατικό Αγώνα» όσο και στην ανάλυση των διασυνδέσεων που μπορεί να έχουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα και αύριο, οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» αναμένεται να βρεθούν ενώπιον των εφετών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικές απολογίες.
Οι κλήσεις αφορούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που απαγγέλθηκαν εναντίον τους μετά τις απολογίες και σχετίζονται με όπλα που εντόπισε η Αστυνομία σε χώρους, τους οποίους φέρονται να χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης.