ΓΣΕΕ για εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες

«Να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους»


ΕΛΛΑΔΑ
17:07
06/11/2019
ΓΣΕΕ για εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες
1
loading

Τη θλίψη και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μέσα σε ένα πεντάμηνο και δεύτερος εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Ο 55χρονος μεταλλεργάτης, πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί από έκρηξη στην αίθουσα χαλυβουργίας της ΛΑΡΚΟ, με τα ερωτήματα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο να παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο τομέας ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ χρειάζεται επανεξέταση και αυστηροποίηση» επισημαίνει η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στους χώρους εργασίας χωρίς σχεδόν ποτέ να αποδίδονται ευθύνες.

«Και όλα αυτά, μάλιστα, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και κακή συντήρηση των μηχανημάτων και των αυτοματισμών ασφαλείας» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Όπως προσθέτει, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και απαιτεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες, όπου και σε όποιους αναλογούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, «ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου

  Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

  Εκφράζουμε την οργή μαςγια το νέο εργοδοτικόέγκλημα, το θάνατο του 55 χρόνου συναδέλφου μας , στο βωμό τις κερδοφορίας του κεφαλαίου.

  Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ , όπως και σε άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει, τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι κόστος περιττό για την εργοδοσία , με αποτέλεσμα να μας οδηγούν καθημερινά σαν ζώα στα κρεματόρια τους.

  Αυτή είναι η ανάπτυξη τους , δολοφονημένοι εργάτες ,σακατεμένοι , με πετσοκομμένα δικαιώματα (μισθοί – θεσμικά δικαιώματα) , για την οποία κραυγάζει η σημερινή Κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη .

  Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο ΣΕΒ , «χώροι εργασίας ΝΤΑΧΑΟΥ» , χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την ίδια τη ζωή μας .

  Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία του Κλάδου , ώστε να μην μείνει αναπάντητο αυτό το έγκλημα της εργοδοσίας.

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς
  Εδώ και τώρα ουσιαστική επαναφορά των Σ.Σ.Ε.
  Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας των εργοδοτών .
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/blog-post_71.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει