Καταγγελία ότι ξέχασαν μαθητή στα Καλάβρυτα ενώ το λεωφορείο αναχώρησε για Αθήνα

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας για το σχολείο με τον ξεχασμένο μαθητή στο σχολικό


ΕΛΛΑΔΑ
14:53
04/11/2019
Καταγγελία ότι ξέχασαν μαθητή στα Καλάβρυτα ενώ το λεωφορείο αναχώρησε για Αθήνα
4
loading

Σε μία νέα καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, που αφορά ένα παλαιότερο περιστατικό στο ιδιωτικό σχολείο στην Παλλήνη που ήρθε στην επικαιρότητα με τον ξεχασμένο μαθητή στο σχολικό λεωφορείο.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, το ίδιο σχολείο στο παρελθόν είχε ξεχάσει έναν μαθητή Γυμνασίου μόνο του στα Καλάβρυτα, όπου είχαν πάει σχολική εκδρομή. Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί είχε μείνει μόνο του στην περιοχή ενώ το λεωφορείο είχε αναχωρήσει για Αθήνα.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Πριν από λίγο η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι “ξέχασαν” μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα! Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

(Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar φωφω

  Μήπως πρέπει να τοποθετηθεί ένα είδος εισπράκτορα για καταγραφή ονομαστική επιβαινόντων,επιβίβαση αποβίβαση μετεπιβίβαση. Έτσι στον κατάλογο θα είναι όλοι παρών, χωρίς το θέμα σεχασα πού είσαι .

 2. avatar Παναγιωτόπουλος

  Αλήθεια γιατί δεν μας το λένε?

  1. avatar Κρίκος

   Μπορεί να έχει γνωστή ομάδα μπάσκετ. Dukes of hazards

 3. avatar c_kika_89

  Ναι αλλά δεν μάθαμε ποτέ ποιο σχολείο είναι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει