Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 23.254 προϊόντα που επιχείρησαν κάποιοι επιχειρηματίες να διοχετεύσουν στην αγορά της Ρόδου μπλοκάρισε η Διεύθυνση Εμπορίου, σε συνεργασία, με τη Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, στο λιμάνι.

Οι υπηρεσίες όπως είναι ήδη γνωστό έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα κρούσης, η οποία διεξάγει συνεχώς ελέγχους στην Ακαντιά, όπου δένουν τα πλοία της γραμμής, με στόχο να μην διοχετευθούν στην αγορά του νησιού, προϊόντα μαϊμού ή διάφορα άλλα είδη χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.

Οι συνεχείς έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων, έφεραν για μια φορά ακόμη αποτέλεσμα, αφού κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα που θα προκαλούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρηματιών του νησιού μας.

Οι ελεγκτές κατάσχεσαν από cd και dvd που δεν ήταν νομότυπα, μέχρι αναπτήρες, γυναικεία, ανδρικά και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, εσώρουχα, αρώματα, εργαλεία,ψευδο- κοσμήματα, κομπολόγια, λάδια μασάζ, λευκά είδη και αξεσουάρ κουζίνας, διαφορά διακοσμητικά, μέχρι πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτες, φωτογραφικές μηχανές, ραδιόφωνα βιντεοκάμερες και ..κεραίες τηλεόρασης, που κάποιοι επιχείρησαν να διοχετεύσουν στην αγορά.

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των δήθεν επώνυμων ρούχων ενδυμάτων και κοσμημάτων, που θα κατέληγαν στις προθήκες των καταστημάτων, στην προσπάθεια ορισμένων επιχειρηματιών, να ξεγελάσουν τους καταναλωτές.

«Δυστυχώς τα προϊόντα -μαϊμού δεν τα βρήκαμε, στα φορτία κινέζικων καταστημάτων, ή αθιγγάνων, αλλά σε αυτοκίνητα καλοβαλμένων ανθρώπων, που προφανώς τα προόριζαν για καταστήματα της περιοχής».

Τα 23.254 που είχαν φροντίσει να συσκευάσουν οι εργαζόμενοι, παρέλαβε χθες το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννακάκη.

Την «σοδειά» αξιολόγησε και παρέδωσε στο δήμαρχο Ροδίων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Νίκος Γκορίτσας, που ενημέρωσε λίγο αργότερα και τον αντινομάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο, που έσπευσε στον εμπορικό λιμένα.

«Όπως ξέρετε από την αρχή του έτους, έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία ελέγχων, μαζί με συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προκειμένου ότι εμπορεύματα εισέρχονται στο λιμάνι, χωρίς παραστατικά να κατάσχονται.

Είναι η τέταρτη φορά, που έχουμε μπλοκάρει διάφορα είδη, στο χώρο αυτό. Πρέπει να πούμε πως κτυπάμε το παρεμπόριο και βοηθάμε την αγορά για να λειτουργήσει σε υγιές περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου.

«Για μια φορά ακόμη παρουσιάζουμε τα προϊόντα, που κάποιοι επιχείρησαν να διοχετεύσουν στην αγορά του νησιού. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν, αν τα 23.000 προϊόντα που κατασχέσαμε, κατέληγαν στα καταστήματα. Προσπαθούμε, η κοινωνία, να κατανοήσει όλη αυτή τη δουλειά που γίνεται από όλες τις υπηρεσίες».

Πηγή: dimokratiki.gr