Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, θα στηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Βαξεβάνη, την παρουσία μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Φιλοξενούμενοι σεφ στη γιορτή «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» σε μία προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η παράδοση της κρητικής φιλοξενίας, αλλά και να διαχυθεί παντού η εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα στο κέντρο του Αγίου Νικολάου θα συναντηθούν στη γιορτή τουρισμού.

Ανάμεσα τους οι Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη.

Όλοι μαζί οι διακεκριμένοι σεφ που στηρίζουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, μαγειρεύουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα δεκάδες βραβευμένα και διακεκριμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

Όλοι οι μάγειρες θα παρουσιάσουν στην περιοχή της Κιτροπλατείας – στο κέντρο του Αγίου Νικολάου ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.

Οι επισκέπτες όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες και παραδοσιακές συνταγές από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο την τελευταία δεκαετία κρητικό αμπελώνα.

Στο πλαίσιο της γιορτής, στα φετινά «μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν εκτός από τη γευσιγνωσία και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τοπικό τουρισμό.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά ενώ διεθνής εταιρία παραγωγής από τις ΗΠΑ θα καταγράψει για διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα τη διοργάνωση και την παρουσία της μαγείρισσας Μαρίας Λόη που κάνει καριέρα στην Αμερική στον τομέα αυτό.