«Να επαναλειτουργήσει το ιατρείο στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης»

Το αίτημα δικηγόρων με αφορμή θάνατο συναδέλφου τους από καρδιακή ανακοπή


ΕΛΛΑΔΑ
23:04
20/09/2019
«Να επαναλειτουργήσει το ιατρείο στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης»
1
loading

Την ανάγκη επαναλειτουργίας του ιατρείου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης διατύπωσε ξανά ο νομικός κόσμος της πόλης, έπειτα από το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε δικηγόρος στην είσοδο των δικαστηρίων, μπροστά στα μάτια συναδέλφων του, διαδίκων και περαστικών.

Ο ηλικίας 59 ετών άνδρας φαίνεται πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, και παρά τη βοήθεια που έσπευσαν να του προσφέρουν γιατρός, η οποία περνούσε τυχαία από το σημείο, αλλά και δύο αστυνομικοί με γνώσεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το θλιβερό συμβάν επανέφερε στο προσκήνιο την έλλειψη μόνιμου γιατρού στο δικαστικό μέγαρο, ένα πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων. «Είναι αδιανόητο ένα δημόσιο κτήριο με τόσες ανάγκες και κρατούμενους να μην διαθέτει μόνιμο γιατρό», τονίζουν δικαστικοί υπάλληλοι, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς καθημερινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης περνούν κατ' ελάχιστον 3,5 με 4 χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους βιώνουν συνθήκες φόρτισης και έντασης, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι. «Έχουμε θέσει κατ' επανάληψη το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία. Αυτό που ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας.

Όπως προσέθεσε ο ίδιος, αίθουσα για να φιλοξενήσει γιατρό υπάρχει στο κτίριο, καθώς έχει διαμορφωθεί σχετικός χώρος στο ισόγειο και μάλιστα είναι εφοδιασμένος και με μηχανήματα. «Περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία να οριστεί κάποιος γιατρός και ενδεχομένως με απόσπαση να αναλάβει καθήκοντα στα δικαστήρια», επισήμανε ο κ. Κουτσοχήνας.

Η διοίκηση του δικαστικού μεγάρου έχει απευθυνθεί εγγράφως πρόσφατα τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο υπουργείο Υγείας, εισπράττοντας τη βεβαίωση ότι θα σταλεί γιατρός, κάτι όμως που σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, Καλλιρόη Χειμαριού, δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar olymbitis

    Να πάρετε έναν απινιδωτή και να εκπαιδεύσετε κάποιους μόνιμους υπάλληλους να τον χειρίζονται, όπως γίνεται παγκοσμίως με επιτυχία εδώ και 2 δεκαετίες. Ας ξυπνάμε, που θέλετε όλοι γιατρό στον πωπό σας, μην πάθετε κάτι.
    Και ο στρατιωτικός που πέθανε χθες, 47 ετών, είχε την πολυτέλεια ιατρού στο στρατόπεδο ή την σκοπιά/βάρδια που έκανε; Γιατί να την έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ενίοτε μαυραγορίτες δικηγόροι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει