Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία γιατί… «θα την έφτυναν»

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων κατέθεσε μήνυση


ΕΛΛΑΔΑ
17:42
01/08/2019
Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία γιατί... «θα την έφτυναν»
92
loading

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με την άρνηση στρατιωτικού ιερέα να κοινωνήσει ομάδα παιδιών με αναπηρία, την περασμένη Κυριακή, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, θα επιδιώξουν οι αρμόδιοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Κέντρου, Συλβάνα Καρασαββίδου, σκοπεύει να ενημερώσει για το περιστατικό τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας - καθότι πρόκειται για στρατιωτικό ιερέα - όσο και την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου (κατασκήνωση «Νηρηίδες» που φιλοξενεί τα παιδιά έχει παραχωρηθεί στο ΚΚΠΠΚΠ, τα τελευταία χρόνια, από το υπουργείο Εργασίας).

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς Ολύμπου, όταν ο ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει μια ομάδα παιδιών ΑμΕΑ από τη γειτονική κατασκήνωση, με το πρόσχημα, όπως ανέφεραν οι συνοδοί τους, ότι «δεν αντιλαμβάνονται».

Μάλιστα, παρά τις διαβεβαιώσεις των συνοδών ότι τα παιδιά δεν πρόκειται «να φτύσουν τη θεία κοινωνία», όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο ιερέας, αυτός δεν άλλαξε στάση, αρνούμενος - σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα - να τα κοινωνήσει.

Από τη συμπεριφορά του ιερέα δεν ενοχλήθηκαν μόνο οι συνοδοί των παιδιών αλλά τόσο ο αρμόδιος διοικητής όσο και ο ταξίαρχος, οι οποίοι θεώρησαν απαράδεκτο το γεγονός, λέγοντας πως δεν εκπροσωπεί σε καμιά περίπτωση τον Στρατό, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά αυτή του ιερέα.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά του στρατιωτικού ιερέα υπέβαλε, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, «για μισοαναπηρικές δηλώσεις του σε βάρος παιδιών με αναπηρίες τα οποία και ρατσιστικά αρνήθηκε να κοινωνήσει», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε, χθες, και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καταδικάζοντας, όπως τονίζει, κάθε φαινόμενο κοινωνικού αποκλεισμού στη Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας.

«Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 28 Ιουλίου κατά τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό των ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τονίζεται ότι η ένταξη των ΑμεΑ και όλων των ατόμων με ιδιαιτερότητες στην Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας αντιμετωπίζεται ως αδιαμφισβήτητη ποιμαντική προτεραιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και του κλήρου της Πιερίας».

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι «ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις στρατιωτικές αρχές (δεδομένου ότι ο ιερέας υπάγεται στο Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων), με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση».

«Σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας, κάθε ιερέας φέρει την ευθύνη όχι μόνο για την προπαρασκευή (τελετουργία) της Θείας Κοινωνίας, ευθύνεται όμως και για την ασφαλή μετάδοσή της στους πιστούς, ιδιαίτερα σε ειδικές περιπτώσεις όπως βαριά ασθενείς, βρέφη, υπερήλικες, ΑμεΑ, μη ορθόδοξοι κ.ά.

Γι΄ αυτό και οι ιερείς που υπηρετούν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα έχουν ανάλογη εμπειρία, την οποία δεν διέθετε ο συγκεκριμένος ιερέας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους δίδει μεγάλη σημασία στην προετοιμασία των Τιμίων Δώρων εκ μέρους των κληρικών για τη μετάληψη των ατόμων που εντάσσονται στις παραπάνω περιπτώσεις και γι΄ αυτό πάντα προηγείται η κατάλληλη προετοιμασία και συνεννόηση με τον ιερέα».

Σημειώνεται, δε, ότι «οι υπεύθυνοι του Κατασκηνωτικού Κέντρου Νηρηίδες θα έπρεπε να έλθουν εγκαίρως σε συνεννόηση με τον στρατιωτικό ιερέα, να συνεργαστούν μαζί του, για την επίτευξη των στόχων του ομαδικού εκκλησιασμού των φιλοξενουμένων ΑμεΑ και την αποφυγή της παρεξήγησης που συνέβη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

92
σχόλια
 1. avatar Γ.Χ. Μητροπολίτης

  Ο Γεώργιος X. μητροπολίτης, είναι πασίγνωστο στη Ελληνική Αστυνομία, Σώμα Ελεγκτών Δημοσιών Λειτουργών, Εισαγγελία Κατερίνης, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο χαρακτήρας του και τι συμφώνησε έπραξε για το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης που φιλοξενούσε μαθήματα του δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης τμήμα μαγειρικής τη σχολική χρονιά 2014-2015 όπου δεν έβλεπαν το 35-40% των μαθητών τίποτα στο εργαστηριακό μάθημα στη μικρή κουζίνα του γηροκομείου, συνδεόντουσαν για όλη τη σχολική χρονιά, οι μαθητές 50 και από τα smartphones στο ασύρματο διαδίκτυο του γηροκομείου, κάποιοι μαθητές έφευγαν και επέστρεφαν κάνοντας βόλτες έξω χωρίς απουσία, με 14 παράνομες γραπτές εξετάσεις προόδου και εξεταστικής γύρω γύρω όλοι οι μαθητές και ο ένας απέναντι από τον άλλον στα ροτόντα στρόγγυλα τραπέζια της αίθουσας σίτισης του γηροκομείου. Έχει και άλλα όπως ο μάγειρας Γ.Δ. του γηροκομείου για ένα εξάμηνο έκανε παράνομα το εκπαιδευτικό ΙΕΚ, δημοσίευση σε εφημερίδα 26-7-2016 ψευδή «ευχαριστήριο» μαθητών ΙΕΚ Κατερίνης με φωτο μαθητών που έλεγε ότι τα μαθήματα γινόντουσαν σε άλλη κουζίνα, από αυτή που γινόντουσαν στα αλήθεια (που δεν γινόντουσαν μαθήματα αλλά κοροϊδία για να λάβουν κακοποιοί μισθό). Για όλα αυτά και άλλα σε σχέση με το διαδίκτυο εκδιωχτεί ο Ε.Σ. αστυνομικός αξιωματικός και διοικητικός το 2015, που έκανε το «αγγελιαφόρο» για να μην πάει η αστυνομία και πιάσει τα κάμποσα αδικήματα και κακουργήματα ΙΕΚ και Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης. Η υπόθεση παραδόθηκε στη Εισαγγελία Κατερίνης 2015.

 2. avatar Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΘΕΣΠΙΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ. ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΘΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ.

 3. avatar Ουτε ομως

  Ουτε για φτυσιμο δεν κανει...Καρναβαλια και μεσαιωνικες τελετες μιας πρωτογονης θρησκειας

  1. avatar …. μάλλον….

   τα απομεινάρια των ειδωλολατρών εννοείς.... άντε χόρεψε τον χορό της βροχής μυαλού τώρα...

 4. avatar ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΑΙΔΙ ΕΦΤΥΣρ

  ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ή ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ; ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΘΤΟ Ο ΘΕΟΣ. ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΥΣΤ ΠΑΛΗΟΑΛΗΤ

  1. avatar Τραγοπόδαρος και τραγομούτσουνος

   Ααα, να σου πω.Το κοπυράιτ των τράγων το έχει ο Πάνας.Άρα όλοι οι παγανιστές.Μη χαρίζεις κεκτημένα δικαιώματα στους χριστιανούς. Θα το πω του Πάνα και θα σου κόψει το ένα κέρατο.Προδότη.

 5. avatar Απογοητευμενη

  Δεν το έκανε γιατί σε περίπτωση που πέσει η Θεια κοινωνία κάτω πρέπει ο παπάς να την καθαρίσει με το στόμα του!!! γι\' αυτό οι άχρηστοι δεν δέχονται!!!

  1. avatar … ψιλοπράγματα ε; ….εσύ ….

   .. καθαρίζεις έτσι το σπίτι σου κάθε μέρα...

  2. avatar 667

   Και,ως γνωστόν,οι παπάδες προσέχουν τι βάζουν στο στόμα τους!

   1. avatar @667

    Αυτοί προσέχουν τι βάζουν, εσύ δεν προσέχεις τι ξερνάς.

 6. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Η θρησκεία της αγάπης

 7. avatar Βατραχοδίποδος o ελώδης

  Κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,κουαξ,....χεχε.. έβρισα τον ήλιο, έφτυσα το φεγγάρι και μούτζωσα όλα τα αστέρια του ουρανού. Είμαι ωραίος, έξυπνος, πολύ προχώ και χιουμορίστας ο σκ@@@@@ης!

 8. avatar Ντροπη και ξεφτιλα

  Δηλαδη οταν ενας ανθρωπος βρισκεται στα τελευταια του και πολλες φορες δεν καταλαβαινει καν τι του συμβαινει μπορει να μεταλαμβανει την Θεια Κοινωνια και ο αναπηρος να μην μπορει να μεταλαμβανει.Αισχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Εσένα ρε αθεάκο..

   ..τί σε κόφτει;

 9. avatar Θεόs

  Άπιστοι και υποκριτές όλοι σας.
  Δεν υπάρχει Θεία Κοινωνία γιατί ποτέ δεν ευλόγησα τον οίνο. Όλα αυτά είναι παραμύθια των οινοπαραγωγών.
  Οι πιστοί που ζούνε σε περιοχές χωρίς σταφύλια και δεν μπορούν να παράγουν οίνο, είναι καταραμένοι;
  Όχι!

  1. avatar Κουζουλό…

   έχεις χαιρετίσματα από τον Μέγα
   Ναπολέοντα !

  2. avatar 667

   κε Θεέ
   μπορείς να ευλογήσεις τη τεκίλα;

   1. avatar mprios

    και βότκα

    1. avatar 666

     Το ουίσκι γιατί όχι....?

   2. avatar Θεέ μου ..

    δώσε σ\' αυτό το ταλαίπωρο λίγο νιονιό,
    μήπως και απαλλαγούμε από τις \"εξυπνάδες\" του...

 10. avatar irontriangle

  Δεν ξέρεις τι σου γίνεται( η Ελλαδα ειναι Ευρωπαικη χωρα ή Μεσοανατολιτικη ? )............κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το έφτυνε.....μάλλον μόνο εσυ θα το έκανες αυτό οπότε φτύνεις και τα μούτρα σου λογικά.....
  μόνο γιαυτό είσαι ...... αυτά όσον αφορά τις μπαρούφες που εκφράζεις.................
  Κατά την γνώμη μου ήταν λάθος του παπά να το κάνει αυτό αλλά δεν στιγματίζεται ολη η θρησκεία μας εξαιτίας ενός ανθρώπου,θεωρώ οτι με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να μεταλάβουν και άτομα με αναπηρία.

 11. avatar ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

  Κανένα ζώο δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, αλλά καταλαβαίνουν την ιερότητα. Μόνο τα βατραχοδίποδα λυσσάνε μη χάσουν τον βούρκο τους.

  1. avatar 667

   Εχω μια γάτα που βλαστημάει,να στη φέρω να τη συνετίσεις;

   1. avatar Με τέτοιο ..

    ..αφεντικό που έχει και λίγα σου σούρνει..

  2. avatar 667

   Εχω μια γάτα που βλαστημάει,να στη δώσω να τη συνετίσεις;

   1. avatar ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

    Είναι εξαίρεση ακόμα και στα ζώα. Συνήθως νιώθουν ευγνωμοσύνη γι\'αυτόν που τις έχει
    φροντίσει έστω μια φορά. Άστην στην τρέλα της. Κακό του εαυτού της.

 12. avatar Ησησξσξ

  Έχουμε δώσει πολύ δύναμη στους παπάδες που εκμεταλλεύονται τον πόνο του κάθε ατόμου είτε είναι ΑΜΕΑ είτε όχι που το μόνο που ζητάνε είναι χρήμα.για κοιτάξτε να δείτε με τι αμάξια κυκλοφορούν και σε τι σπίτια μένουν..και για πες μας τι έργο κάνουν αυτοί για πληρώνονται έτσι καλά..και να μην έχουν φόρους κτλ. σίγουρα δεν είναι όλοι αλλά οι περισσότεροι έτσι είναι για πηγενε να κάνεις ένα μνημόσυνο να δεις πως απλώνει το χέρι για να πάρει το πενταευρω..αν θέλω να πιστέψω θα πιστέψω μόνος μου όχι γιατί το λένε αυτοί.

  1. avatar Και ποιόν νοιάζει ..

   ..αν εσύ πιστέψεις ή όχι ; απλά σύνελθε !

  2. avatar Νοημοσύνη Αθεοταλιμπάν:

   \"Τι μας χρειάζονται οι μαέστροι. Μόνο τα χέρια τους κουνάνε και καθαρίζουν 8 χιλιάρικα τον μήνα\".

   1. avatar χριστιανοταλιμπάν

    ο μαέστρος δεν πληρώνεται για τους φανταστικούς του φίλους

    1. avatar @ οι αθεοταλιμπάν δεν πιστεύουν σε φανταστικούς θεούς

     Πιστεύουν στον αποδεδειγμένα και με τη βούλα απατεώνα αγύρτη,που έκανε τον μαέστρο και τον πέταξαν έξω, και όμως συνεχίζει να κουνάει τα χέρια του στην πλατεία.Απτά πράγματα.

    2. avatar 667

     Τι σχόλιο είναι αυτό;
     Ζούμε στο Ιράν της Ευρώπης!

     1. avatar Για εσένα…

      θα ήταν καλύτερα να ζείς στο Ιράν της
      Ασίας ....

     2. avatar Ευτυχώς που η Ελλάδα

      δεν είναι αθεοταλιμπανική. Ακόμα και το μουσουλμανικό Ιράν έχει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Στη Β.Κορέα δεν έχουν ούτε εκλογές ούτε ψωμί.Όποιος γουστάρει αθεϊστικό μεσαίωνα να πάει να αναθρέψει τα παιδιά του εκεί.Γιατί δεν πάτε; No religion, ούτε ιερείς, ούτε θρησκευτικά.Υπαρκτός αθεοπαράδεισος!

     3. avatar Σατανιστης

      Εγω που να παω τεκνο μου;

 13. avatar η Ελλαδα ειναι Ευρωπαικη χωρα ή Μεσοανατολιτικη?

  Καθε φυσιολογικος ανθρωπος θα το εφτυνε. 2019 και
  σου λενε πιες το αιμα και το σωμα της θεοτητας μας για να σε συγχωρεσει. Μηπως να αναψουμε φωτια και να τρεχουμε γυρω της? Αν ειναι δυνατον Ελλαδισταν Πακισταν Ιραν Ταλιμπαν ! το καθε μεσαιωνικο τουβλο βγαζει και γλωσσα απο πανω οταν δεν αποδεχεσαι τις αρλουμπες της θρησκειας του !! Με το ζορι λοβοτομη

 14. avatar Criskalts the real μπιντές

  Δε φταίει ο παπάς, φταίνε αυτοί που τα πήγανε εκεί.
  Αν θέλουν τα παιδιά να πάνε εκκλησία ας πάνε όταν ενηλικιωθούν. Ως προς τι η βιασύνη?

  1. avatar Και εσύ που ενηλικιώθηκες

   ..τι κατάλαβες ; χειρότερος έγινες !

  2. avatar Ονομα

   κε μπιντέ σύνελθε
   Ολοι οι πιστοί γίνονται πιστοί επειδή προσηλυτίζονται σε ηλικία που ο εγκέφαλος καταπίνει ό,τι του πασάρεις. Για αυτό και οι παπάδες κόπτονται τόσο για τα θρησκευτικά στα σχολεία.
   Τα πιτσιρίκια είναι η λεία των γλυκομίλητων μαυροφόρων αεριτζήδων.

   1. avatar Άμα

    Προσηλυτιστείς στον αθεοταλιμπανισμό, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να αναστρέφονται οι φυσικές λειτουργίες της ψυχής και η διάρροια να υπερχειλίζει από το στόμα.

    1. avatar 667

     Ετσι γράφει η \"ιερή\" φυλλάδα της θρησκείας σου,η είναι συμπέρασμα από τις \"επιστημονικές\"παρατηρήσεις σου;
     Οπως και ναχει το θέμα..ενας θεοβαρεμένος δεν μπορεί να είναι λογικός,εξ ορισμού.
     Η \"πίστη\" ακυρώνει τη λογική.

     1. avatar Άμα

      Αυτοί που διαβάζουν τα σχόλια, καταλαβαίνουν. Δε χρειάζεται θεία επιφοίτηση. Νοημοσύνη δημοτικού.

  3. avatar Ονομα

   Αν τα \"κοινωνούσε\" με παγωτό,κανένα δε θάφτυνε θα θέλαν κι αλλο!
   Τα παπαδομάγαζα θέλουν εκσυγχρονισμό!

   1. avatar Φιλαράκο..

    είσαι όλο \"ιδέες \" αλλά κάνεις δεν τις
    ασπάζεται ούτε αντιγράφει ...

 15. avatar Οι Παπάδε Επικοινωνουν μεσο ΟΤΕ με τον Θεό γιατί Εμείς. ΟΧΙ. ?

  Οφείλουν να μας πουν τον Απορρητο Τηλεφωνικό Αριθμο. για. Να μπορούμε και εμείς.να Επικοινωνούμε με τονΥψηστο από το Σπίτι μας οταν δεν μπορούμε να πάμε στην. Εκκλησια. ............ΙΑΣΩΝ

  1. avatar ..

   Μην βλαστημάς. Ο μυστικός αριθμός λέγεται ταπείνωση.

   1. avatar 667

    Ταπείνωση;
    Σ αρέσουν τα παιγνίδια με αφέντρες;

 16. avatar Semoua

  Πάθανε όλοι ομαδική παρακρουση. Και ο παπάς και οι συνοδοί. Τόση φασαρία για λίγο γλυκό κρασί... Οι μόνοι λογικοί τα παιδιά που θα το φτηνανε.

  1. avatar ..

   Φτου σου Θεοεμπαιχτη.... βλαστημάς χωρίς όρια. Περίμενε.

 17. avatar Xaxaxaxaxa!

  Βγήκε λέει μια αντιρατσιστική οργάνωση !!!!να ορίσει ποιον θα κοινωνήσει και ποιον όχι ο λειτουργός μιας θρησκείας!!!!! Το κάθε τυχάρπαστο φασισταριό θα καθορίζει σε χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους τι θα κάνουν σε λειτουργικά θέματα στη θρησκεία τους!!!! Να φτιάξουμε κι εμείς αντιφασιστικές οργανώσεις να ελέγχουμε τα βιογραφικά και ποιους αποκλείσανε από τις θέσεις υπευθύνων των μικροσκοπικών ομάδων τους...

  1. avatar Φαρμακογλωσσης

   Σωστος!

 18. Το πώς πρέπει, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη,να λαμβάνει ο άνθρωπος Σώμα και Αίμα , Ιησού Χριστού,δεν έχει διδαχθεί,και οι λειτουργοί είναι έξω από Το Θέλημα Του.

  1. avatar @ch$

   Πλανεμένε, τις αιρετικές διδασκαλίες σου τις χάφτουν μόνο οι άσχετοι στη θρησκεία μας. Δες τι λέει ο Χριστός για τους λύκους που βελάζουν.

 19. avatar Social Distortion.

  Το \"ρατσιστικό\", είναι υπερβολή και σημεία των καιρών.
  Αλλά αυτό το βλήμα πρέπει να απολυθεί και να παει σπίτι του, ταχιστα. Να βρει δουλειά σε οικοδομή.

  1. avatar Γιά πές μας..

   ...σου αρέσει η δουλειά στην οικοδομή;

 20. avatar ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Ζούμε η 500. η. 1000. Χρόνια Πισω !

  Λο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει