Συνολικά έξι άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών έχασαν σήμερα τη ζωή τους από πνιγμό. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στη Μαγνησία, στην Κόρινθο, στην Αμφιλοχία , στην Πρέβεζα, στην Καβάλα και στη Βουλιαγμένη.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το πρωί  από τη θαλάσσια περιοχή Πλάκες του νομού Μαγνησίας, 61χρονος Έλληνας. Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

Επίσης, αναίσθητος ανασύρθηκε, τις πρωινές ώρες, από τη θαλάσσια περιοχή Αλμύρης στην Κορινθία, 75χρονη Ελληνίδα η οποία διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου- Καλαμάτας.

Στην περιοχή Μπούκα Αμφιλοχίας, πνίγηκε 79χρονη Ελληνίδα. Η ηλικιωμένη διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις μεσημβρινές ώρες, 75χρονος έχασε τη ζωή του στο Κανάλι Πρέβεζας. Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Επίσης, ένας ακόμα 75χρονος Έλληνας ανασύρθηκε, σήμερα το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένης και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Προανάκριση για το θάνματό του διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Περιγιάλι Καβάλας, 79χρονος ο οποίος και οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής παραγγέλθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.