Στη διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, προχωρούν την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 οι «Εθελοντές Αιγάλεω», το εθελοντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής.

Η διάθεση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ του ΤΕΙ Αθηνών (είσοδος από την οδό Δημητσάνης, στο Αιγάλεω), από τις 8:00-14:00. 

Τα προϊόντα που θα διατεθούν, κατά κατηγορίες, είναι αλεύρι, προϊόντα ελιάς (ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς), λαχανικά (πατάτες, όσπρια, σκόρδα, κρεμμύδια), εσπεριδοειδή, ρύζι διαφόρων τύπων, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, ξύδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, μέλι-πετιμέζι, γλυκά κουταλιού, δημητριακά, υγρά πιάτων, υγρά γενικού καθαρισμού-πατώματος, υγρά τζαμιών, μαλακτικό ρούχων, χαρτί κουζίνας και πολλά άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας.

Τις παραγγελίες τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις συμπληρώσουν online, απευθείας στην ιστοσελίδα των Εθελοντών Αιγάλεω (www.ethelontes-egaleo.gr), να τις στείλουν με email στο : [email protected], να υποβάλουν τηλεφωνικά στους αριθμούς τηλεφώνου: 2105697350 (από τις 8:00-11:00) και 2105903518 (από τις 19:00-21:00) όπως επίσης και στους αριθμούς τηλεφώνου: 6944269359 και 6971913112 και τέλος να παραδώσουν το έντυπο παραγγελίας στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω «Ιερά Οδός» που βρίσκονται στην οδό Νικολάου Πλαστήρα αριθ. 53 (έναντι Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγάλεω).

Όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν στο χώρο της δράσης ορισμένες ποσότητες από τα προϊόντα που θα αγοράσουν, για την ενίσχυση της Εθελοντικής Τράπεζας Αλληλεγγύης που διαχειρίζονται οι Εθελοντές Αιγάλεω.

Τα προϊόντα αυτά θα διατεθούν από την ομάδα σε τρεις ενορίες της πόλης του Αιγάλεω (Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίας Τριάδας) για την ενίσχυση των συσσιτίων καθώς επίσης και στο Χριστοδούλειο ίδρυμα προστασίας παιδιών που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι και φιλοξενεί περισσότερα από τριάντα κορίτσια, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα.