Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις υποτιθέμενες επιστολές του Ιησού

«Όποιος εμπορεύεται μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας»


ΕΛΛΑΔΑ
0:55
02/07/2019
Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις υποτιθέμενες επιστολές του Ιησού
8
loading

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας», επισημαίνει σε παρέμβασή του Επίσκοπος που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο φωτογραφίζοντας ευθέως τα «χειρόγραφα του Ιησού», που πουλούσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει.

Ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην παρέμβασή του σημειώνει ότι «έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» και προσθέτει ότι «όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

Τέλος, ο Επίσκοπος Αμορίου καταλήγει λέγοντας πως «ό,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ch08:44

  Προς το τιμ του newbeast. Έγραψα ένα σχόλιο. Αν νομίζετε ότι σκανδαλιζει, την εκκλησία, σας πληροφορώ ότι ήδη έχουν σκανδαλιστει, και πραττουν αυτά που πραττουν. Αν φοβοσαστε να το ανεβάσετε, είναι άλλο θέμα. Βάλτε την Καινή Διαθήκη από την μία πλευρά, και στην άλλη πλευρά την σημερινή εκκλησία, είναι η νύχτα με την ημέρα. Έχετε κρίση και θα καταλάβετε.

 2. avatar ΧΥΖ

  Οποίος είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ανδρών όμως ανήκει στην εκκλησία η οποίος είναι αθεος και το λέει έχει και εξώγαμα ανήκει στην εκκλησία. Και γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά πριν από 5 χρόνια αλλά μας τα λετε 5 μέρες πριν τις εκλογές;

 3. avatar Ch07:08

  Ερώτηση. Εσείς του Οικουμενικό Πατριαρχειο, γνωρίζετε ποια είναι η Εκκλησία του Ιησού Χριστού? Μόνο Εκκλησία του Ιησού Χριστού δεν είναι αυτή που βλέπουμε σήμερα.Αυτη την Εκκλησία ίδρυσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός? Μεγάλο θράσος έχετε να την επικαλείτε Εκκλησία του Ιησού Χριστού.Είναι Εκκλησία της Καινης Διαθήκης? Να κάνετε σύγκριση, Αριστερά σας βάλτε την Εκκλησία της Καινης Διαθήκης, και δεξιά σας την σημερινή εκκλησία όπως είναι.Και μετά απαντήστε στον εαυτό σας, στο ποίμνιο σας, Και στον Ιησού Χριστό.

 4. avatar βρε

  τράγε,απο σάς και μεγαλύτερους 'εμπόρους της πίστης των ανθρώπων υπάρχει? Δέν περιγράφω άλλο....

 5. avatar Stateless

  Μπα ζώα είναι δε καταλαβαίνουν από τέτοια.

  1. avatar Κοιταξου στον καθρεφτη

   Ζωα να πεις το σιναφι σου ανοητε

   1. avatar Stateless

    Αν ψήφιζαν Βελόπουλο όπως εσύ ναι! Σίγουρα θα τους έλεγα ζώα.
    Τι άλλο μπορεί να είσαι αν πιστεύεις σε επιστολές Χριστού?

    1. avatar ετσι ετσι

     χαχα, απο το ζωολογικό κήπο κανείς δέν λείπει, τα αριστερά ας πούμε,είναι τα...μαλακόστρακα..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει