Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί εξαιτίας των σκουπιδιών η Τρίπολη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για λόγους δημόσιας υγείας, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες στο ΥΠΕΚΑ.

Παρόντες εκτός των δημάρχων Νίκα, Σμυρνιώτη, Καφαντάρη, Γρυπιώτη, Ανδρεάκου και Καμιζή, ήταν ο ΓΓ Μανώλης Αγγελάκας και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καθώς και η γενική γραμματέας του Υπουργείου Βάσω Ευαγγελίδου, αναφέρει το arcadiaportal.gr.

O αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας θα δώσει την έγκριση για την απόθεση απορριμμάτων σε χωματερή του δήμου που μπορεί να είναι και το Πλάτωμα. Αυτό θα συμβεί για ορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου ξεδιαλυθεί η υπόθεση με τον Άγιο Κωνσταντίνο και τοποθετηθούν από την Περιφέρεια ο δεματοποιητής, η μονάδα κομποστοποίησης και ανακύκλωσης.

O Πέτρος Τατούλης είπε ότι αναλαμβάνει όλα όσα απαιτούνται για τις προσωρινές μονάδες αρκεί να του υποδειχθούν οι χώροι. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα κηρυχθεί και ο δήμος Ερμιονίδας στην Αργολίδα, ενώ οι δήμοι τελούν εν αναμονή και της υπογραφής της ΚΥΑ για μεταφορά των απορριμμάτων εκτός δήμων.

Στην ουσία από τη σύσκεψη παρά τις προσπάθειες να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα φαίνεται πως το αδιέξοδο που έχει προκληθεί οδηγεί στο να ανοίξουν ανεξέλεγκτες χωματερές με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.. Βέβαια ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε πως δυστυχώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους έχουν αναγκάσει να λειτουργούν παράνομα και αυτό που έχει σημασία για την πόλη πλέον είναι η υγεία των πολιτών.