Ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα απογραφής των συνταξιούχων.

Η ταλαιπωρία όλων των ασφαλισμένων είναι μεγάλη, γιατί εκτός από τους συνταξιούχους «της τελευταίας στιγμής» υπάρχουν και αυτοί που εξυπηρετούνται για άλλες υποθέσεις στο μητρώο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό στο υποκατάστημα της οδού Πανόρμου, όπου αναρτήθηκε χαρτί το οποίο ανέφερε: «Ενημερώνουμε το κοινό ότι το μηχάνημα με τα νούμερα προτεραιότητας για τη συναλλαγή με το τμήμα μητρώου έχει κλείσει», ενώ, σε άλλο σημείο έγραφε: «Θα εξυπηρετηθούν όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν νούμερο».

«Η ταλαιπωρία στο ΙΚΑ είναι πάντα μεγάλη. Δεν φταίνε μόνο οι ασφαλισμένοι που έρχονται την τελευταία στιγμή. Ο αριθμός των αφαλισμένων είναι μεγάλος και οι υπάλληλοι πολύ λίγοι» δήλωσε η ασφαλισμένη Μαρία Νικολοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ασφαλισμένος Γιώργος Καραχάλιος ανέφερε: «Θα μπορούσαν να έχουν ένα ταμείο μόνο για Έλληνες, αφού οι αλλοδαποί χρειάζονται πολλά έγγραφα, ενώ οι Έλληνες έχουν τον ΑΜΚΑ στο σύστημα και χρειάζονται μόνο μία σφραγίδα».

«Ίσως δοθεί παράταση για έναν μήνα, αλλά δεν μας έχει έρθει ακόμα κάποια ενημέρωση» απάντησε υπάλληλος του ΙΚΑ σε ασφαλισμένη, η οποία δεν πρόλαβε να πάρει χαρτί προτεραιότητας και ρωτούσε τι να κάνει.

Πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν αναζητώντας άλλο υποκατάστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα ενημέρωνε γραπτώς, ότι τα βιβλιάρια ασθενείας θα θεωρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς αρκετοί ήταν οι ασφαλισμένοι που νόμισαν ότι σήμερα ήταν και η τελευταία ημέρα θεώρησης των βιβλιαρίων.