«Ούτε δίκαιος, ούτε λειτουργικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε νέος φόρος ακινήτων», επισημαίνει -με ανακοίνωσή του- ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Ανδ. Μιχάλαρος, ο οποίος ζητά να τεθεί σε διαβούλευση οποιοσδήποτε σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση και αντιπρόταση, που θα εμποδίσει την επιβολή κάθε τέτοιου νέου φόρου.

Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει σχετικά: «Η ελληνική επιχείρηση και οι πολίτες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα φορολογικά βάρη. Έχουμε εξαντλήσει κάθε είδους υπομονή. Η ανάπτυξη θα έρθει με επενδύσεις (κάτω από ποιες προϋποθέσεις;) και με τέτοια φορολογική πολιτική, που πραγματοποιεί πραγματική αφαίμαξη, οι επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν. Κι αν έρθουν, θα είναι με ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερα τα έσοδα για τα Ταμεία, ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο και δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, κινδυνεύουν να απομακρυνθούν οι υπάρχοντες επενδυτές, οι Έλληνες επενδυτές».

Και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια, να μιλήσει ξεκάθαρα για το ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει και για το πού πηγαίνουν οι φόροι που εισπράττει. Και μιλάμε για αυτά που εισπράττει, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πλέον και ακόμη και οι πλέον συνεπείς βρίσκονται χρεωμένοι εξαιτίας των απανωτών φόρων. Και η πολιτική που ακολουθείται, εξακολουθεί να παραμένει, αν και απέτυχε, η επιβολή και νέων φόρων», καταλήγει ο πρόεδρος τού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.