Απόπειρα αντιγραφής με ηλεκτρονικά μέσα στην αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο των αρμόδιων αστυνομικών αρχών, στις 10 Μαΐου.

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος έγινε «ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής προς τις αστυνομικές αρχές για συνεχή παρακολούθηση και εντοπισμό ηλεκτρονικών παρεμβάσεων στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς εντοπίστηκε ότι σε όχημα ιδιωτικής χρήσης που ήταν σταθμευμένο πλησίον της υπηρεσίας, υπήρχε εγκατάσταση επικοινωνίας (πομπός) μέσω του οποίου μεταδίδονταν οι σωστές απαντήσεις προς εξεταζόμενο εντός της αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στον εξεταζόμενο εντός της αίθουσας και βρέθηκε επάνω του εγκατάσταση επικοινωνίας (δέκτης) μέσω του οποίου λάμβανε τις σωστές απαντήσεις από τον συνεργό του.

Συνελήφθησαν ο εξεταζόμενος υποψήφιος οδηγός και ο επιβάτης του οχήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το όχημα δεσμεύτηκε.