Ελληνίδα ακαδημαϊκός αναλαμβάνει αντιπρόεδρος σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

Είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Χάρβαρντ


ΕΛΛΑΔΑ
9:45
02/05/2019
Ελληνίδα ακαδημαϊκός αναλαμβάνει αντιπρόεδρος σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια
2
loading

Τη θέση της αντιπροέδρου στο αμερικανικό πανεπιστήμιο William and Mary αναλαμβάνει η Ελληνίδα ακαδημαϊκός Πέγκυ Αγγούρη. Η βραβευμένη ερευνήτρια και πρύτανης του Κολεγίου Επιστημών στο George Mason University θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Ιουλίου. Με έτος ίδρυσης το 1693, το πανεπιστήμιο William and Mary που βρίσκεται στο Ουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στην ανακοίνωση της, η πρόεδρος του William and Mary, Κάθριν Ρόουι, αναφέρει πως «η Δρ. Αγγούρη φέρνει ένα τεράστιο εύρος εμπειριών ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη».

H κ. Αγγούρη έχει διατελέσει διευθύντρια στο Κέντρο Γεωλογικής Παρατήρησης και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου George Mason, το οποίο εξειδικεύεται στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνων. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της πορείας, οι έρευνες της έχουν επιχορηγηθεί με πάνω από 35 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από το National Science Foundation, τη NASA και το National Geospatial Intelligence Agency, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ του ακαδημαϊκού τμήματος ενός τέτοιου εξαιρετικού ιδρύματος, το οποίο είναι αφοσιωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα, και του οποίου το ταλαντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δύναμη των σπουδαστών του. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της κοινότητας του William & Mary», τόνισε από την πλευρά της η κ. Αγγούρη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ekirikas.com η κ. Αγγούρη είχε τονίσει πως «τα νέα μου καθήκοντα περιλαμβάνουν όχι μόνο ευρείες διαχειριστικές δραστηριότητες, αλλά κυρίως πολύπλευρες αρμοδιότητες στρατηγικού σχεδιασμού, προγραμματικής ανάπτυξης και σύνδεσης μάθησης και έρευνας με στόχο την διατήρηση της υψηλής μορφωτικής ποιότητας των προσφερόμενων σπουδών. Θα προσπαθήσω και στον καινούργιο μου ρόλο να υποστηρίξω και να προωθήσω νέες ιδέες και διεπιστημονικά πεδία καθώς και καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα, όσο πιο διορατικά και σφαιρικά μπορώ και κυρίως με προσοχή στις ανάγκες και τις δυνατότητες του σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστήμιου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μπράβος σου!

    Συγχαρητήρια κοπέλα μου!
    Εύγε!

  2. avatar Μουρλός

    Αχ γιατί οχι την Περιστερα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει