Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα, με παρουσία εισαγγελέα 7 διμοιρίες ΜΑΤ και ΕΚΑΜ  έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου με πολιορκητικό κριό, εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων και απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς.

Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις 30 άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι μία γυναίκα που βρίσκονταν στα κάγκελα της εισόδου του αμαξοστασίου από την επίθεση της Αστυνομίας και είχε εμφανιστεί για να συμπαρασταθεί στους απεργούς.Μετά από λίγη ώρα την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, 2 πολιτών και ενός εργαζομένου που ήταν στο προσωπικό ασφαλείας, ενώ στους εργαζόμενους δεν δόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Λένορμαν.

Δυνάμεις υπάρχουν ακόμη και πάνω στην Εθνική.

Έξω από τις εγκαταστάσεις, λίγο μετά τις 6:30 περίπου 150 άτομα του ΠΑΜΕ εμφανίστηκαν για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους. Ο χώρος έχει αποκλειστεί εντελώς από την Αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή η είσοδος του αμαξοστασίου είναι ανοιχτή, με εργαζομένους του προσωπικού Ασφαλείας να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο, ωστόσο αρκετοί αναφέρουν ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο αμαξοστάσιο, παρά μόνο αν επιδείξουν τις ταυτότητες και το φύλλο πορείας που τους έχει επιδοθεί.

Πριν λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 3 προσαχθέντες.