Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962 και έχει εμφανισθεί σε πολλά θεατρικά, κινηματογραφικά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά έργα.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες, στο Βερολίνο και στη Μόσχα ενώ το 1966 πήρε το Α’ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της συμπρωτεύουσας για το έργο «Επιστροφή».

Η Έλλη Φωτίου ζει 52 χρόνια τώρα μαζί με το σύζυγό της, τον γνωστό Στέφανο Ληναίο. Φέτος και μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επανέρχονται στη σκηνή με την παράσταση «Ένας εχθρός του λαού» στο θέατρο «Άλφα».

Πρόκειται για την ιστορία ενός σπουδαίου γιατρού και της οικογένειάς του. Μια ιστορία και μια ανακάλυψη μιας υγειονομικής απάτης που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών του, η προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνική διαφθορά και το παρασκήνιο της πολιτικής ηγεσίας που την παρεμποδίζουν, παρουσιάζονται στη σκηνή σε μια ανανεωμένη, σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του ηθοποιού.
Το ζευγάρι είχε αποφασίσει, όπως έχει πει, να παρουσιάσει το έργο του Ερρίκου Ίψεν εδώ και αρκετά χρόνια. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει «Πιστεύουμε ότι είναι ένα σπουδαίο κλασσικό έργο αφάνταστα επίκαιρο για κάθε εποχή και για κάθε χώρα».

Η γνωστή ηθοποιός θεωρεί ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ελληνικού λαού είναι οι ξένοι προστάτες που την εκμεταλλεύονται αλλά και η φύση των Ελλήνων.

Το ζευγάρι χαίρεται για τα πράγματα που έχει δημιουργήσει και είναι πολύ ευχαριστημένο όταν υπάρχουν άνθρωποι που τους τα αναγνωρίζουν ενώ αγωνιά για τον κόσμο που βλέπει να αλλάζει αλλά και για τις νέες γενιές.

Η Έλλη Φωτίου πιστεύει στο ταλέντο των νέων ανθρώπων και παρότι θεωρεί ότι οι εποχές που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες, δίνει ευκαιρίες για δημιουργία.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».