Tο μέγεθος του προβλήματος ασφαλείας που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων υπογράμμισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με την επίθεση σε ομάδα λιμενικών στην περιοχή.

Ο κ. Πάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι αδύνατον να υπάρξει κατ’οίκον έρευνα στην περιοχή όπου «50 ένοπλοι κουκουλοφόροι μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα». Όπως σχολίασε εξάλλου, «η αστυνομία δεν γνώριζε για την επιχείρηση. Για να επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια, θέλεις στρατό».

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συχνά οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, σχολίασε: «Χρειάζεται πρώτα να αποκλείσεις την περιοχή πριν κάνεις επιχείρηση. Στα Εξάρχεια δεν πας “βόλτα”».

Τέλος, μιλώντας για τους άνδρες των στατικών δυνάμεων των ΜΑΤ, ανέφερε «οι συνάδελφοι είναι κάθε βράδυ στόχοι σε πεδίο βολής. Εκπαιδεύονται επάνω στους άνδρες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί κάνουν τα “κάγκελα” για τους ανθρώπους που περνάνε όταν πέφτουν οι μολότοφ» και κατέληξε: «Την τελευταία φορά που πήγε αστυνομία εκεί για να κάνει επιχείρηση να πάρει το κράτος ή ο ιδιοκτήτης μια κατάληψη πίσω πήγαν 100 αστυνομικοί».