Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο

Σταμάτησαν οι εργασίες απόσυρσης καμένων υλικών


ΕΛΛΑΔΑ
13:49
28/03/2019
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο
loading

Σταμάτησαν οι εργασίες απόσυρσης των καμένων υλικών στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου με απόφαση των ανάδοχων εταιρειών «μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των μηχανημάτων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, με τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά από θλιβερά επεισόδια τα οποία προηγήθηκαν στο χώρο των εργασιών. Ειδικότερα και ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου, οκτώ ημέρες αργότερα στις 22 Μαρτίου, στις 7 μ. μ. ο εργαζόμενος της ιδιωτικής εταιρείας security, που έχει αναλάβει την φύλαξη του έργου, δέχτηκε επίθεση τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι τον λήστεψαν. Ενέργεια η οποία επαναλήφθηκε την επόμενη, από οκτώ άτομα, τα οποία φέρονται ότι επιτέθηκαν και πάλι στον υπάλληλο, ότι προξένησαν εκτεταμένες υλικές φθορές, καθώς και ότι προέβησαν και σε κλοπή του αυτοκινήτου της εταιρείας φύλαξης.

Για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, για ένα περιβαλλοντικά κρίσιμο και ιδιαίτερα ακριβό έργο που ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, όπως σημειώνει ο Γ. Βασιλείου επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών απομάκρυνσης των αποβλήτων με κάθε νόμιμο τρόπο, «ωστόσο το θέμα της ασφάλειας αφορά αποκλειστικά την Πολιτεία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει