Μικρούς και μεγάλους μαγεύει το εορταστικό πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Όνειρο Χριστουγέννων», το οποίο εκτός από τις επισκέψεις στις γνωστές μόνιμες εκθέσεις, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προβολές, διασκεδαστικό παιχνιδότοπο και αξιόλογο Art Bazaar.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το Μικρό Πλανητάριο έχει γίνει πολύ δημοφιλές με τις προβολές «Χαρούμενα Χριστούγεννα» για παιδιά 4 με 7 ετών και «Τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου» για παιδιά από 7 ετών και άνω, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο Παιχνιδότοπος, που λειτουργεί για παιδιά 4-10, προσφέρει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για δημιουργική απασχόληση, βασισμένο στα ήθη και έθιμα από διάφορα μέρη του κόσμου με τίτλο «Χριστούγεννα στον Κόσμο».

Για μικρότερα παιδιά (από 18 μηνών έως 4 ετών) υπάρχουν τα «Ανεμοσβουράκια», μια ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά και εξερεύνηση στις αισθήσεις, τη φωνή και τα συναισθήματα.

Παιχνίδια με μπάλες, διαδρομές ισορροπίας, μουσικά όργανα, χορός,κατασκευές και παραμύθια ανακατεύονται στο πολύχρωμο πάτωμα ή στον κήπο. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Παιχνιδαγωγείο.
Η επίσκεψη συνεχίζεται στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ, ενώ τo Art Bazaar προσφέρει αξιόλογα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών σε συμβολικές τιμές. Στο Café Αμμωνίτες, τέλος, θα βρείτε ποικιλία γευστικών προτάσεων και χριστουγεννιάτικων λιχουδιών.

Το «Όνειρο Χριστουγέννων» θα συνεχιστεί ως τις 13 Ιανουαρίου 2013. Οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές από 9 πμ. ως 4 μμ., τα Σαββατοκύριακα και στις 26 Δεκεμβρίου από 10 πμ. ως 6 μμ. Το Μουσείο παραμένει κλειστό ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τα εισιτήρια είναι 6 ευρώ για τα παιδιά και 10 ευρώ για τους ενήλικες. Για πολύτεκνες οικογένειες η έκπτωση είναι 50%, ενώ οι μικροί φίλοι του Μουσείου κάτω των 4 ετών μπαίνουν δωρεάν. Στον Παιχνιδότοπο τα Σαββατοκύριακα & τις ημερομηνίες 24, 26, 27, 28, 31 Δεκεμβρίου & 2, 3, 4 Ιανουαρίου το εισιτήριο είναι 2 ευρώ. Είσοδος από Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100 (τηλ. επικοινωνίας 210 8015870).