Τα βέλη τους στον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής Γιάννη Σγουρό ρίχνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που του επιρρίπτει ευθύνες για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τον κατηγορεί ότι «αποφεύγει να υπερασπισθεί την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεκδικήσει πόρους και αρμοδιότητες και να συνεργασθεί με τους δήμους για λύσεις που θα προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό των μεγαλοεργολάβων».

Χαρακτηρίζει επίσης «σικέ» την παραίτηση που υπέβαλε στον πρωθυπουργό -κατά δήλωση του ιδίου- και τον καλεί «αν δεν μπορεί να διευθετήσει τέτοιου είδους ζητήματα, που είναι της αρμοδιότητάς του, να υποβάλει την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και να ζητήσει να γίνει αποδεκτή».

«Μην προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά του» καταλήγει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, «εκτοξεύοντας απειλές σε βάρος των εργαζομένων των ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την ΠΟΕ- ΟΤΑ για άρνηση διαλόγου και κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι δεν έκαναν τίποτα. Οι πάντες γνωρίζουν πώς επιχείρησε ο κ. Σγουρός να απαξιώσει τον ΕΔΣΝΑ, το προσωπικό και το μηχανολογικό του εξοπλισμό».