Σε αναστολή της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων στο Καρπενήσι και το Καϊμακτσαλάν έχει οδηγήσει τις τελευταίες ώρες η σφοδρή χιονοθύελλα, που προκάλεσε βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να εντοπίσουν τη βλάβη και να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι το χιονοδρομικό.

«Αυτή τη στιγμή χιονίζει στο βουνό. Έχουμε μία βλάβη, την οποία και προσπαθούμε να την αποκαταστήσουμε. Την περασμένη Κυριακή ανοίξαμε για πρώτη φορά φέτος και πήγαμε σχετικά καλά. Είχαμε αρκετό κόσμο και ελπίζουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τη ΔΕΗ και από την Τετάρτη θα είμαστε και πάλι στη διάθεση των σκιέρ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Καϊμακτσαλάν Δούκας Θεοδωρίδης.

Εν τω μεταξύ οι λάτρεις των χειμερινών σπορ έχουν πάρει ανά χείρας τα σκι και τα σνόουμπορτ καθώς ο Δεκέμβρης μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πυκνές νιφάδες χιονιού σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες «ανάγκασαν» πολλά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας να ανοίξουν τις πίστες τους στους επισκέπτες αρκετές ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η σεζόν ξεκίνησε δειλά -δειλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα χιονοδρομικά κέντρα Καρπενησίου, Βασιλίτσας και Πισοδερίου Φλώρινας, εκεί όπου λειτουργεί και ο αναβατήρας για παιδιά, καθώς επίσης και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας. Για την ανάβαση στα βουνά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οι δρόμοι διατηρούνται καθαροί από τα συνεργεία.

Το χιόνι που έχει πέσει στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως της Βορείου Ελλάδας, είναι πυκνό, οι πίστες έχουν ντυθεί στα λευκά και οι σκιέρ θα μπορούν να απολαύσουν ελεύθερα καταβάσεις στις πλαγιές, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.