Ξεσπά ο πατέρας του 12χρονου που ήθελαν να διώξουν οι συμμαθητές του

«Η διεύθυνση του σχολείου τον αντιμετώπισε σαν αλήτη» 


ΕΛΛΑΔΑ
21:30
07/02/2019
Ξεσπά ο πατέρας του 12χρονου που ήθελαν να διώξουν οι συμμαθητές του
62
loading

Την τιμωρία όλων όσων κόλλησαν τη «ρετσινιά» στο παιδί του ζητά ο πατέρας του 12χρονου μαθητή με σύνδρομο Άσπεργκερ στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, του οποίου την απομάκρυνση ζητούν συμμαθητές του, καταγγέλλοντας βίαια συμπεριφορά εκ μέρους του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 12χρονου έκανε λόγο για «αήθη συκοφαντική δυσφήμηση με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες που διασύρουν και το παιδί και την οικογένεια».

«Μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, πολύ περισσότερο στο παιδί που δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε και βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλειά του ακόμη, γιατί η απόρριψη αυτή με αυτόν τον βίαιο τρόπο είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πατέρας του 12χρονου κατήγγειλε ακόμα πως η διεύθυνση του σχολείου, από την πρώτη στιγμή που συμμαθητές του ζήτησαν την απομάκρυνσή του, έκανε το παιδί του να αισθάνεται παρείσακτος. «Τον αντιμετώπισε σαν αλήτη, σαν παιδί με παραβατική συμπεριφορά από την πρώτη ώρα, τον οποίο ήθελε να τον διώξει για να έχει ένα καθαρό σχολείο, να μην είναι μπελάς για την ίδια και το σχολείο της και το κατεδίωξε, στήνοντάς τον στο απόσπασμα των ωριαίων αποβολών», υποστήριξε.

Ο ίδιος ανέφερε πως «το παιδί προσπαθεί να πάει σχολείο, πήγαμε χθες και προχθές, είναι πολύ κακό το κλίμα, δέχεται bullying από συμμαθητές του, δεν μπορεί να μείνει, φεύγει, είναι θυμωμένος, γιατί έχει ακούσει πολλά».

Για το θέμα έχει παρέμβει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, ο πατέρας του παιδιού έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

62
σχόλια
 1. avatar radiocat

  βουρ μακεδονομαχοι να φαμε το τερας (παιδακι). ντοπη να με λεν ελληνα ντροπη να με λεν χριστιανο.

 2. avatar Δεν κατηγορώ κανένα γονέα ούτε παιδί

  κι από τις δύο πλευρές. Αλλά κατηγορώ το κράτος που το παίζει άνετο και μοντέρνο χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση στα παιδιά με ΔΑΔ τη στιγμή που κατασπαταλά δημόσιο χρήμα σε ρουσφέτια και βολέματα.Σ΄όλον τον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν ειδικές δομές γι΄αυτά τα παιδιά με απώτερο σκοπό την ομαλή τους ένταξη στο σχολικό περιβάλλον και αργότερα στην κοινωνία ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Εδώ αντίθετα επικρατεί μια ισοπεδωτική εκπαιδευτική πολιτική που χαντακώνει κάθε παιδί διαφορετικό. Το κράτος παρέχει ειδικά σχολεία με ανειδίκευτους εκπαιδευτικούς που στην καλύτερη περίπτωση είναι "πάρκιγκ" για τα παιδιά, ώστε να δίνουν στους γονείς τους την ψευδαίσθηση της εκπαίδευσης. Όσο για εκείνα που ανήκουν σε λιγότερο "βαριά περιστατικά", τα στέλνουν σε κανονικά σχολεία και σε μερικά από αυτά τα παιδιά παρέχουν τμήματα ένταξης ή παράλληλη στήριξη για μερικές ώρες την εβδομάδα, τη στιγμή που πρέπει να έχουν στήριξη για όλες τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο.Όλα τα υπόλοιπα παλεύουν είτε μόνα τους γιατί οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν, είτε έχουν ιδιώτη σχολικό βοηθό εξαντλώντας οικονομικά ολόκληρη την οικογένεια. Το κράτος πρέπει ν΄αλλάξει και πρέπει όλοι να είμαστε ανυποχώρητοι σ΄αυτό. Δικαίωμα στη διαφορετικότητα,ίσες ευκαιρίες για όλους. Σκεφτείτε πόση χαρά φέρνει η πρόοδος και η κοινωνική ενσωμάτωση αυτών των ατόμων στην κοινωνία. Ο πολιτισμός μας διαχωρίζει από τα ζώα άλλωστε...

 3. avatar Βασίλειος ο Β’

  Σύνδρομο Άσπεργκερ σημαίνει σπας τα νεύρα στους άλλους. Θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά σχολεία για αυτά τα παιδιά. Αλλά δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα.

  1. avatar Μητέρα με παιδί Άσμπεργκερ

   Σύνδρομο Άσμπεργκερ σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο, από διαφορετική οπτική γωνία. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, αγαπητέ Βασίλειε Β'.
   Τα παιδιά με αυτό το σύνδρομο δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ταιριάζουν ούτε στα ειδικά σχολεία που αναφέρεις (καθώς είναι συνήθως υψηλής λειτουργικότητας) αλλά ούτε και στα σχολεία για παιδιά τυπικής ανάπτυξης (καθώς συχνά δε μπορούν να κατανοήσουν τους κώδικες επικοινωνίας των συνομηλίκων τους). Γίνονται προσπάθειες από την πολιτεία με τα τμήματα ένταξης ή την παράλληλη στήριξη αλλά δυστυχώς οι υπεύθυνοι περιμένουν κάποιο ΕΣΠΑ ή άλλη μορφή χρηματοδότησης για να καλύψουν αυτές οι ανάγκες.
   Η ανικανότητα ή η ασχετοσύνη των υπευθύνων δε θα πρέπει να στιγματίζει αυτά τα παιδιά. Εξάλλου όλα αυτά ισχύουν ως επί το πλείστον μόνο για τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής. Μετά από αυτό, όλα αλλάζουν.
   Θυμήσου, ο Billy Gates (κάποιοι αναφέρουν και τον Αϊνστάιν ακόμα) είναι Άσμπεργερκ...

  2. avatar Stasula

   Βασίλη δεν σε αναγνωρίζω. Ντροπή σου. Αυτό.

   1. avatar Stasula

    Όχι. Το σχολείο που λες υπάρχει. Είναι η τυπική εκπαίδευση που θα πάρουν όπως όλα τα παιδιά. Το να απομονώνεις αυτά τα παιδιά ως ξεχωριστά είναι η καταστροφή τους. Εκτός και αν λες ότι μέσα σε ένα τυπικό σχολείο θα υπάρχει και μια τάξη για αυτά τα παιδιά. Με το ανάλογο προσωπικό ( Πόσα παιδιά έχει/θα είναι σε κάθε περιοχή; 2- 10;) Αλλά θα αυλιζονται μαζί θα κάνουν δράσεις μαζί κλπ. Με αυτό κερδίζεις την κοινωνικοποίηση τους συν του ότι μαθαίνεις σε μερικά καλό;παιδα να μην είναι. ... Είναι τόσο μα τόσο απλό.

   2. avatar Βασίλειος ο Β’

    Καλή μου Στασούλα, τι το κακό λέω? Ζητάω ένα σχολείο όπου άνθρωποι ειδικοί οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να μάθουν πώς θα βοηθούν αυτά τα παιδιά, θα είναι δίπλα τους και θα τα φροντίζουν. Με ασφάλεια και κατανόηση και μακριά από το bulling που πιθανόν να υποστούν σε δομές που δεν είναι κατάλληλα στελεχωμένες ώστε να διαχειριστούν τέτοιες περιπτώσεις.

 4. avatar Dennis86

  Σχεδόν καρμπόν τα χρόνια μου στο γυμνάσιο με την διαφορά του ότι ΜΟΝΟ οι καθηγητές ήθελαν να με διώξουν καθώς ήταν σχεδόν όλοι λίγο πριν την σύνταξη κι εγώ σαν ατίθασος έφηβος που ήμουν δεν ανεχόμουν τις ανοησίες και τα βίτσια τους, με είχαν ταράξει στις ωριαίες αποβολές και τις μισές φορές έφταιγαν άλλα παιδιά... Bullying δεν ανέχτηκα ποτέ ούτε από τους κάκιστους καθηγητές ούτε από τον παιδόφιλο Διευθυντή του Γυμνασίου μου, ούτε από συμμαθητές ή μεγαλύτερούς μου. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την ειρωνία των καθηγητών/τριών όταν ήμουν διαβασμένος σε κάποιο μάθημα ή είχα γράψει καλά σε κάποιο τεστ!

 5. avatar ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΙΟΥ

  Σε όλους τους ανθρώπους η συμπεριφορά γεννά συμπεριφορά. Σκεφτείτε λοιπόν αυτό το άτυχο παιδί να αντιμετωπίζει την έχθρα και την περιθωριοποίηση από τα υπόλοιπα. Θα αντιδράσει δυναμικά ναι ή όχι? Όλοι μιλάνε για ειδικά σχολεία χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει ειδικό σχολείο. Αυτά απευθύνονται σε πολύ βαριά περιστατικά, και ένα παιδί με πολύ καλύτερο δυναμικό που με παράλληλη και συστηματική στήριξη θα μπορούσε να ενταχθεί σε κανονικό σχολείο, αν φοιτήσει εκεί χάνει αυτή τη δυνατότητα, ευκαιρία, ελπίδα. Γι αυτό όλοι εμείς γονείς και παιδιά πρωτίστως θα πρέπει να αποβάλλουμε τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που η κοινωνία κληροδοτεί απο γενιά σε γενιά και να δούμε την αλήθεια κατάματα. Ας μπούμε στην ψυχολογία των γονιών αυτών που η ζωή τους στέρησε πράγματα που για άλλους είναι αυτονόητα, και ας τους δείξουμε λίγη κατανόηση. Είναι ανθρώπινο.

 6. avatar Vicky222

  Μήπως τα προβλήματα συμπεριφοράς προέρχονται από το σπίτι του;
  Εάν μαχαιρώσει κανένα συμμαθητή, τι γίνεται τότε;
  Γιατί θα πρέπει να ανεχόμαστε αυτή την παραβατική συμπεριφορά; μέχρι και σεξουαλική παρενόχληση σου λέει ότι κάνει αυτό το παιδί.
  Αφού έχει θέμα, ας πάει σε ειδικό σχολείο, και βέβαια να στείλουν κοινωνικό λειτουργό στους γονείς.

 7. avatar ineth

  Το αυτιστικό παιδάκι μου πάει σε ειδικό σχολείο στο εξωτερικό όπου έφυγα για αυτο τον λογο. Αν εχεις παιδι με ειδικες αναγκες δεν μενεις Ελλαδα για τιποτα στον κοσμο.

  1. avatar Stasula

   Γεια σου φίλε μου ινεθ.

 8. avatar Νέος Κόσμος Γιώργος

  Δεν υπάρχουν ειδικά σχολεία για παιδιά με αυτισμό
  ΗΛΙΘΙΟΙ όλοι σας
  αντί να φωνάξουμε για να δημιουργηθούν δομές και για αυτά τα παιδιά βγάζετε την σκατοψυχιά σας

  ΟΦΕΙΛΕΙ η πολιτεία να σταθεί διπλα σε αυτή την οικογένεια και σε κάθε οικογένεια με παιδιά με αυτισμό

  τα ειδικά σχολεία ΔΕΝ είναι για αυτά τα παιδιά

  ξεφτίλα κράτος , ηλίθιοι αρκετοί , μελλον σκατά

  1. avatar Xountalas

   Ειδικο Δημοτικο Σχολειο Εκπαιδευσης Παιδιων στο Φασμα του Αυτισμου στον Πειραια και το αντιστοιχο στο Αιγαλεω και αλλα στην Ελλαδα.Πριν μιλησουμε για κατι που δεν ξερουμε, να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.

  2. avatar να πατε αλλου κυριε

   λες ολους τους υπολοιπους ΗΛΙΘΙΟΥΣ χωρις να συμπεριλαμβανεις ΚΑΙ τον εαυτο σου μεσα σε αυτους που πρεπει να κανουν κατι..... να πατε αλλου ολοι εσεις οι εξυπνοι.....

 9. avatar ΒΑΡΕΘΗΚΑ …ΞΑΝΑ

  Έχοντας γνωρίσει δυο παιδιά με τέτοιας μορφής προβλήματα,συμμαθητές των παιδιών μου, μπορώ μόνο να πω πως κάθε περίπτωση είχε και διαφορετική αντιμετώπιση. Το ένα παιδί, μετά από σωρεία προβλημάτων που δημιουργούσε -άθελά του- άλλαξε σχολικό περιβάλλον, χωρίς όμως να βελτιωθεί η συμπεριφορά του. Το άλλο, πολύ πιο ήπιων τόνων, παρέμεινε με τα παιδιά μου μέχρι που πλέον χαθήκαμε. Έμεινε στάσιμο σε κάποιες τάξεις για μερικά χρόνια. Δεν κατηγορώ, όμως στην πρώτη περίπτωση ήταν έκδηλη η ανησυχία μου, εφόσον ο γιος μου γινόταν συχνά θύμα του συγκεκριμένου παιδιού. Δεν θα υπερασπιστώ κανέναν λοιπόν, καθώς κάθε γονιός θέλει να προσφέρει στα παιδιά του μια καλύτερη ζωή. Και όσο για το περιβόητο μπούλινγκ, όλοι το έχουμε υποστεί, αυτή είναι η πραγματικότητα της κοινωνίας μας. Μέχρι σήμερα βέβαια, είμαι ο "τρελός του χωριού" οπότε μη μου δίνεται και πολύ σημασία...

 10. avatar ΠΡΕΠΕΙ

  ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 11. avatar Takis_0731

  Ασχέτως εάν έπρεπε ή όχι να πάει σε ειδικό σχολείο αυτό που είναι τραγικό στην προκειμένη περίπτωση είναι η αντιμετώπιση του άμοιρου αυτού παιδιού από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του....
  Έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε ακόμα σαν έθνος για την εντιμετωπιση του διαφορετικού, που με τρομάζει για το μέλλον αυτου του τόπου...

  1. avatar σαν κοινωνια φιλε

   οχι σαν εθνος...

 12. avatar Μην ξεχνάτε ότι Asperger είχε κι ο Albert Einstein

  ο οποίος μέχρι στιγμής θεωρείται ο ευφυέστερος των ανθρώπων.Δυστυχώς ειδικά σχολεία χρειάζονται όλοι αυτοί που θεωρούν το Asperger και τον ελαφρύ Αυτισμό κουσούρι. Είναι μια κατάσταση που με την κατάλληλη αντιμετώπιση τείνει να προσεγγίσει την "φυσιολογική συμπεριφορά" και να μη διακρίνεται στην κοινωνία. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει συμβόλαιο με την υγεία. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση. Ας μπούμε και λίγο στη θέση των γονιών και μετά να βγούμε και να κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις.Εύχομαι σε όλους εσάς που εύκολα λέτε ότι το συγκεκριμένο παιδί θα έπρεπε να πάει σε ειδικό σχολείο(μακάρι να ξέρατε τι τύπου περιστατικά πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία), να μη σας τύχει ποτέ στη ζωή σας να βρεθείτε σε παρόμοια θέση.

 13. avatar ΤΙΛΕΣΤΩΡΑ

  Γιατί σώνει και καλά το παιδί πρέπει να πηγαίνει σε ένα απλό δημόσιο σχολείο και όχι σε ειδικό μιας και οι ίδιοι παραδέχονται ότι ο παιδί τους έχει μια μορφή αυτισμού. Τα παιδιά με αυτισμό υπάρχουν στιγμές που αντιδρούν αλλοπρόσαλα, επιθετικά και αν είναι και μεγαλόσωμα ρίχνουν και ξύλο σε άλλα παιδιά και σε άκυρες στιγμές. Λογικό είναι να μην το θέλουν οι υπόλοιποι μαθητές ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ -αλλά προστασία των υπολοίπων παιδιών που δεν έχουν παραβατικές και επιθετικές συμπεριφορές. Άντε μας τρελάνατε με τις λέξεις ρατσισμός, φασισμός, ομοφοβία κτλ. Γιατί δηλαδή πρέπει τα παιδιά μας να κατακλείζονται από μη φυσιολογικές συμπεριφορές και να τα καταπίνουμε όλα και καλά για χάρη της διαφορετικότητας που ξεκινά από το σεξουαλικό και διανοητικό και καταλήγει ως τον ουρανό. Θα σας πω γιατί. Γιατί θέλετε σώνει και καλά να μας πείσετε ότι τα παιδιά σας είναι τέλεια και φυσιολογικά για να μην ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. Όσο για κάποιους που λένε ότι σιγά γιατί τα υπόλοιπα παιδιά δεν δέρνουν και βρίζουν κατλ. Λοιπόν και για τα υπόλοιπα παιδιά αν είναι παραβατικά άσχετα αν έχουν αυτισμό ή όχι συνιστώ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ και δευτερον να τα πανε σε ψυχολόγο ή αν τα καταφέρνουν οι ίδιοι που μάλλον δεν τα καταφέρνουν να τα συμορφώσουν εξηγώντας τι είναι σεβασμός και σωστή συμπεριφορά. Τα υπόλοιπα καλά παιδιά γιατί να την πληρώνουν?

  1. avatar kd

   Πήγαινε διάβασε τι είναι το Asperger και πώς αντιμετωπίζεται και μετά έλα να διαμαρτυρηθείς εντόνως για τον συγχρωτισμό των "μη φυσιολογικών" με τους "φυσιολογικούς"!!

 14. avatar ΠΟΝΟΣ

  Είναι θλιβερό όταν όλοι γίνονται "ειδικοί" σε τόσο πολύπλοκα και ευαίσθητα θέματα όπως η διαφορετικότητα ενός παιδιού και φυσικά όσοι δεν έχουν βιώσει τέτοια εμπειρία δεν μπορούν να δουν με καθαρή ματιά τα προβλήματα. Το βέβαιο είναι οτι τα "φυσιολογικά" παιδιά δεν έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση και ενημέρωση από τους γονείς τους για την διαφορετικότητα αυτών των συμμαθητών τους και πως πρέπει να την αντιμετωπίζουν. Είναι οι ίδιοι οι γονείς που υποκινούν την απορριπτική συμπεριφορά των παιδιών τους. Η περιθωριοποίηση και η απομόνωση αυτών των παιδιών τους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα ίδια αλλά και στις οικογένειές τους πο καθημερινά ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Γι αυτό γονείς μάθετε στα παιδιά οτι κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλον και υπάρχει για όλους χώρος σε αυτό τον κόσμο.

  1. avatar Takis_0731

   +10000

 15. avatar xgreek

  Λοιπον, για ολους εσας που εισαστε σε αρνηση, οι Ελληνες ΕΙΝΑΙ ρατσιστες ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Οι Ελληνες ΕΦΗΒΡΑΝ τον ΤΡΕΛΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Ακομη και σημερα ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ορισμένους, ενω δημιουργουν απο τη μια "ΘΕΟΥΣ" και ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ τραγους απο την αλλη. Αυτα ειναι φαινομενα ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ, αντικοινωνικοτητας και ΕΛΛΗΨΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ που ειναι χαρακτηριστικα της Ελληνικης ψυχοσυνθεσης.

  1. avatar new-1

   Επιτέλους!!!!
   +1000000000000

 16. avatar Πάρα πολύ

  "σπίρτο-" !!!!! ο παΤΕΡΑΣ !! Αντί, να να ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ σε ΕΙΔΙΚΟΥΣ επιστήμονες, που θα ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ,το παιδί ΚΑΙ την οικογένεια του να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ,και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ το "πρόβλημα" ώστε να βρεθεί "λύση"!! ΑΠΕΥΘΎΝΘΗΚΕ σε δικηγόρους και μηνύσεις !! μήπως ο κος εισαγγελέας πρέπει να τον βοηθήσει???????

  1. avatar ilias15

   Αληθεια και οι δυο σχολιαστες θεωρειτε οτι όλοι οι ανθρωποι είναι ιδιοι,το γονιος σημαινει απαραιτητα καλος γονιος και οτι ολα τα παιδια που χρειαζονται ιδιαιτερη προσοχη και εκπαιδευση την λαμβανουν??Σε ποια ουτοπια ζειτε και οι δυο??θεωρειτε δεδομενο οτι το συγκεκριμενο παιδι και έχει πάρει την φροντιδα που επρεπε να παρει στο σπιτι του και οτι ολοι γονεις,παιδια,σχολικοι ιδρυμα ειναι ρατσιστες απεναντι του χωρις κανεναν απολυτως λογο,λες και ειναι το πρωτο τετοιο παιδι που παταει το ποδι του σε δημοσιο σχολειο?Απο που αντελειτε τετοια σιγουρια για ολα?Επειδη "εχω δει γονεις που τρεχουν τα παιδια τους απο την Λαρισα στην θεσσαλονικη"?Εσυ εισαι καμμενο χαρτι για την κοινωνια μεγαλε,που αντι να περιμενεις τουλαχιστον να δεις τα δεδομενα κατευθειαν χαρακτηριζεις τον κοσμο,2 πολιτικοι χωροι χαρακτηριζονται απο τετοιο τροπο σκεψης,ακροδεξιοι πιθηκοι που δεν νομιζω οτι εισαι εκει και αριστεροι βλαμμενοι που ζουνε μεσα στις ιδεοληψιες τους και κλεινουν τα ματια στον πραγματικο κοσμο που απο τον τροπο που μιλας σε αυτους ανηκεις

  2. avatar supi

   Είσαι καμένο χαρτί για την κοινωνία!! Επειδή ζήσει όχι ένα αλλά περισσότερα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, αυτισμό και asperger σου λέω ότι στο 99% των περιπτώσεων οι γονείς είναι ήρωες!!! Τα παιδιά αυτά εκπαιδεύονται από πολύ νωρίς στο πως να συμπεριφέρονται και να ακολουθούν κανόνες!! Κάνουν φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και επειδή το κράτος είναι όπως πάντα απών τα περισσότερα τα πληρώνουν από την τσέπη τους!!! Ξέρεις ότι έρχονται στη Θεσσαλονίκη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πχ από Λάρισα για να κάνουν τέτοια μαθήματα; Υπάρχουν διάνοιες με asperger!! Πως να βάλεις ένα τέτοιο παιδί σε ίδρυμα; Μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται το διαφορετικό !! Μπορεί το "φυσιολογικό" παιδί σου να μην κάνει ούτε για σκουπιδιάρης (με όλο το σεβασμό τους εργαζόμενους της καθαριότητας) και το άλλο αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας ή asperger να "πετάει" !!!

   1. avatar @ supi

    κανονικά έπρεπε να γράφεσαι !!! μιας και σουπέ, είναι το μυαλό;; σου ! ΠΟΥ το ΕΙΔΕΣ ρε βλαμμένε κομπλεξικέ ότι πρέπει να κλειστεί το παιδί σε ίδρυμα ;;; και αραδιάζεις τις αρλούμπες σου περί κλπ ! ο δε πατέρας του ΝΟΜΙΖΕΙ, ότι με τις μηνύσεις, θα γίνει αποδεκτό το παιδί του στην μικρή κοινωνία του σχολείου ,με το ζόρι !. Ψυχίατρε της δεκάρας, τα παιδιά ΕΧΟΥΝ δικά τους κριτήρια και "κώδικες"που συνεννοούνται !

    1. avatar supi

     Μπούλη κοίτα να δεις τι γίνεται : το ότι τα παιδιά μπορεί να έχουν δικά τους κριτήρια και κώδικες όπως λες για να λύνουν θέματα δε σημαίνει πως είναι και σωστά!!! Γιατί σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονται από την οικογένεια και την διαπαιδαγώγηση που έχουν λάβει!!! Τους λείπει η γνώση , η εμπειρία και είναι λογικό στην ηλικία αυτή. Εσένα πάντως πρέπει να σε είχαν στη φάπα σαν το χαζό του σχολείου γιατί δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις!!! Και προφανώς δε σου έκανε καλό γιατί κουνήθηκε πολύ το κουκούτσι στο κεφάλι σου και ούτε σύνταξη δεν μπορείς να κάνεις!!! Εκτός και αν ήσουν από τους "μάγκες" που τα έλυνες με δικά σου κριτήρια και κώδικες!!! "Μαγκίτη" πρέπει να έχεις χαρίσει πολύ γέλιο στον κόσμο !!!

     1. avatar @ supi

      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !

    2. avatar supi

     @ilias15
     Τα δημόσια σχολεία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δασκάλα ειδικής αγωγής! Οι γονείς των παιδιών με σύνδρομο Asperger όπως και με ήπιο αυτισμό , λειτουργικό δηλαδή επιμένουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε κανονικά σχολεία για να μην ιδρυματοποιούνται !Οι περισσότεροι δε, πληρώνουν δασκάλα παράλληλης στήριξης από την τσέπη τους!!! Τα σημερινά παιδιά με τέτοια σύνδρομα μοιάζουν ή/ και είναι τα παιδιά που παλαιότερα ήταν πολύ ζωηρά, ήταν επιθετικά, ήταν λίγο αργόστροφα, αργούσαν να μιλήσουν , να περπατήσουν, να τρέξουν και να κοινωνικοποιηθούν μέσα στην τάξη! Στις μέρες μας όλα αυτά μπαίνουν από κάποιος κάτω από την ομπρέλα του αυτισμού ή του φάσματος (κάποιοι γιατροί δεν δέχονται τον όρο φάσμα). Επειδή πολλά χαρακτηριστικά του αυτισμού καθώς εκπαιδεύεται και ωριμάζει ένα παιδί καλύπτονται, οι περισσότεροι γιατροί ζητούν την παρακολούθηση κανονικού σχολείου! Ξέρω περίπτωση παιδιού με διάγνωση βαρύ αυτισμού που χάρη στην δουλειά που έγινε σε αυτό τώρα δίνει για πανεπιστήμιο, μιλάει 3 γλώσσες και από εκεί που ήταν για ίδρυμα , τώρα το χαρακτηρίζουν ως Asperger!! Αν έμενε σε ιδρυμα θα είχε "καεί" !!!
     θεωρώ πως ένας γονιός που φτάνει σε σημείο μηνύσεων, έχοντας τέτοιο παιδί δεν το κάνει για εντυπωσιασμό και λογικά έχει "ματώσει" για να το φτάσει στο γυμνάσιο!!!Πολιτικά δεν ανήκω σε κανέναν από τους 2 χώρους που αναφέρεις. Κατηγοριοποιώντας με όμως κάνεις αυτό για το οποίο με κατηγορείς. Μάλλον τόσο καταλαβαίνεις..

  3. avatar Takis_0731

   Εσύ νομίζεις ότι δεν θα έχει πάει σε ειδικούς; μόνο εσύ αγαπάς τα παιδιά σου; σκέψου λίγο πριν μιλήσεις...

 17. avatar Τάδε έφη..

  Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά των γονέων των συμμαθητών του 12χρονου ο δικηγόρος Αντώνης Ευστρατιάδης διευκρίνισε: «Έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις από ό,τι διάβασα στα πρακτικά του σχολείου, έχουν καταβληθεί άπειρες προσπάθειες από τους δασκάλους, έχει γίνει αίτηση αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, έχει απορριφθεί. Οι άνθρωποι είναι απολύτως άξιοι και απολύτως προσηλωμένοι στο καθήκον τους, αλλά όταν μπαίνει ο μαθητής μέσα και αρχίζει να βρίζει από την πρώτη στιγμή, να καταστρέφει τις εργασίες των συμμαθητών του, να σπάει την πόρτα, να πετάει αντικείμενα, να κλωτσάει τους συμμαθητές, πώς μπορούν να τον περιορίσουν και να τον διδάξουν αγάπη; Όλα τα παιδιά που έχουν κάποιο πρόβλημα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και κάθε καλοσύνη, το θέμα είναι να προλάβουμε να μην γίνουν καταστάσεις που είναι πλέον επικίνδυνες».

 18. avatar Καζανοκεφαλος

  Όλοι οι ¨ειδικοί¨έχουν άποψη εδώ μέσα. Σιγά μην ένα παιδάκι έφερε απέναντι του όλα τα αλλα του σχολείου . Κάποιος τους έδωσε το δικαίωμα και τα ενθάρρυνε , προφανώς οι δάσκαλοι αλλα και από ότι διαβάζω εδώ μέσα και οι γονείς τους που φοβούνται μην κολλήσουν τους κανακάρηδες τους καμία αρρώστια αν ένα παιδάκι δεν μοιάζει με τα δικά τους πρότυπα. Γιαυτο πάμε κατά διαόλου. Και ναι τα Asperger δεν χρήζουν ειδικού σχολείου, απλά θέλουν λίγο προσοχή από τους δασκάλους τους. Αλά ποιοι είναι αυτοί οι δάσκαλοι που θα ασχοληθούν? Μπας και τους αξιολογεί κάποιος είτε κάνουν δουλειά είτε τα ξύνουν όλη μέρα?

 19. avatar Stasula

  2/2
  Με αυτόν τον τρόπο και το παιδί, ας μην μάθει και τίποτα, θα είναι μέσα σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον και θα δέχεται και ειδική εκπαίδευση (ένας καθηγητής για κάθε ένα ειδικό παιδί ) και τα εντός εισαγωγικών φυσιολογικά παιδιά θα νιώθουν και θα καταλαβαίνουν ότι σε αυτή την κοινωνία έχουνε θέση όλοι! Θα μάθουν να αντιμετωπίζουν και να φροντίζουν και αυτά τα άτομα. για εμένα μεγάλο φάουλ έχουν οι γονείς των παιδιών που έκαναν κατάληψη γιατί δεν τα δωσαν ένα χέρι ξύλο. Όταν τους είπανε θα κάνουμε κατάληψη. απευθύνω Μία παράκληση στους γονείς αυτού του παιδιού να μην κάνετε πίσω ποτέ να πατήσετε πόδι και να πείσμωσετε για να βρείτε το δίκιο σας. επιτέλους χωνέψετε το από την άλλη έχω να σας πω ότι εάν όντως ο γιος σας είναι επιθετικός θα πρέπει με την κατάλληλη ιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση να ρυθμίσετε αυτό το θέμα μην τα θέλετε και εσείς όλα δικά σας. αυτό το θέμα Δεν θέλει μόνο φάρμακα τα οποία θα δοθούν αν χρειάζονται πραγματικά αλλά και διαπαιδαγώγηση σωστή την οποία Προφανώς έχετε αμελήσει.

 20. avatar Stasula

  1/2 Κάθε ΑΜΕΑ πρέπει για το καλό του και για να έχει κάποια πρόοδο να εντάσσεται σε φυσιολογικό κοινωνικό περιβάλλον. Το καθυστερημένο κοντά στα καθυστερημένα γίνεται πιο καθυστερημένο γιατί οι άνθρωποι είμαστε μιμητικά όντα . Τα ειδικά σχολεία όπως είναι τώρα στην πλειονότητα τους είναι για κλείσιμο. Το προσωπικό είναι ανειδίκευτο ( γυμνάσια Λύκεια) και με κάποια σεμινάρια της Πλάκας ασχολούνται με βαριά περιστατικά νοητικής υστέρησης και ψυχολογικά άρρωστα παιδιά στα οποία Το μόνο που κάνουν είναι απλώς η φύλαξη. κοροϊδεύουν τον εαυτό τους ,τσεπώνουν τα φράγκα ,ελάχιστοι ασχολούνται πραγματικά με τα παιδιά αυτά και θέλουν την πρόοδό τους. Για να μην πω ότι με την άγνοια που έχουν πάνω στην ειδική αγωγή τα κάνουν και ζημιά. το 90% των καθηγητών στα γυμνάσια Αυτά είναι καθηγητες απλής εκπαίδευσης και παίρνουν τις θέσεις μέσα στα ειδικά σχολεία. το 10% μόνο οι οποίοι είναι εργοθεραπευτές φυσιοθεραπευτές λογοθεραπευτές μόνο αυτοί ασχολούνται πραγματικά με τα παιδιά αυτά. Μιλάω εκ πείρας αφού έχω περάσει και από καλά σχολεία και από άχρηστα. Τα οποία έχουν δημιουργήσει άρνηση στο να ξαναπάει ο αδερφός μου σε σχολείο και γενικότερα να δεχτεί κάποια άλλη εκπαίδευση από δω και πέρα είναι 23 χρονών να έχουμε περάσει από όλες τις βαθμίδες νηπιαγωγείο δημοτικό και 6 χρόνια εεεεκ . Τα παιδιά γίνονται κλωτσοσκούφι του ενός και του άλλου. Κάνουν πολύ καλά οι γονείς αυτού του παιδιού. Έχουν ΔΙΚΙΟ. με παράλληλη στήριξη φυσικά αλλά στο απλό σχολείο μέσα σε φυσιολογικό περιβάλλον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει