«Θα δώσω εντολή στην δικηγόρο μου να καταθέσει αγωγή στον Πολάκη γιατί αυτά που είπε είναι πραγματικά ντροπιαστικά για υπουργό. Δέχομαι μηνύματα από συνεργάτες μου που αισθάνονται οργή για όσα είπε ο Πολάκης. Τα χρήματα θα τα δώσουμε στο σύστημα υγείας».

Αυτό είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος για τα όσα είπε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός κατά τα εγκαίνια της μονάδας βραχείας νοσηλείας και της ανακαίνισης του φαρμακείου του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης είχε πει, μεταξύ άλλων: «Έδειξες 10 δευτερόλεπτα αυτό που κάναμε εκεί κάτω και έδειχνες μισή ώρα τα “τσόλια” (τους Γιαννάκους και τους υπόλοιπους) να λένε αυτές τις μπούρδες».

Στη συνέντευξή του ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη βαρίδι για τη Δημοκρατία. Αποκάλυψε επίσης ότι χθες έλαβε κλήση για προανάκριση σχετικά με κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία οι διαδηλωτές είχαν δεχθεί και πολλά χημικά από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος «γιατί διασαλεύσαμε την τάξη στη χώρα».

«Αντί να είσαι ταπεινός και να ζητάς και καμιά συγγνώμη, έχουν ξεσαλώσει. Νομίζω ότι πρέπει να πεθαίνουμε στα νοσοκομεία και να τους λέμε κι ευχαριστώ» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας, δε, το αίτημα του κ.Πολάκη να δείχνουν οι δημοσιογράφοι τα εγκαίνια και όχι τα προβλήματα, ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι «εκφράζει ολοκληρωτικές απόψεις. Τα εγκαίνια τα έπαιζαν στα επίκαιρα επί Χούντας. Είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο ο υπουργός και να υποστηρίζει ότι είναι δημοκράτες;».