Την «άμεση αποκατάσταση της αδικίας», σε βάρος των ελλήνων ναυτεργατών, ζητεί με ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ναυτεργατών κατά δύο χρόνια.

Το θέμα κατήγγειλε χθες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ (ένα από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ) Αντώνης Νταλακογιώργος, υπογραμμίζοντας, ότι παρά το γεγονός πως υπήρχε κυβερνητική δέσμευση για εξαίρεση των ναυτεργατών, στο νόμο 4093 όπως αυτός δημοσιεύτηκε στις 12/11/2012 στο ΦΕΚ 222 Α στην υποπαράγραφο ΙΑ4, έχει απαλειφθεί πλέον η εξαίρεση για τους ναυτικούς, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησής τους κατά δύο χρόνια.

«Η αύξηση αυτή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην δυνατότητα των συναδέλφων μας για την εξεύρεση εργασίας αλλά θα λειτουργήσει και ως αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

«Η αύξηση των ορίων ηλικίας των ναυτεργατών, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και την αυξανόμενη ανεργία στον κλάδο, αποκλείει ουσιαστικά από τη σύνταξη χιλιάδες ναυτεργάτες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει, ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι πλέον υπόλογη, απέναντί τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.