Οι ισχυροί νοτιάδες που σαρώνουν από χθες την Κρήτη έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες. Στα λιμάνια του νησιού αλλά και στα αεροδρόμια τα προγράμματα και τα δρομολόγια έχουν ανατραπεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ήταν το πρώτο που επηρεάστηκε από τους νοτιάδες χθες το πρωί.
Πολλές πτήσεις την 28η Οκτωβρίου ακυρώθηκαν είτε προωθήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια και κυρίως σε αυτό της πόλης των Χανίων αφού προσγειώσεις και απογειώσεις ήταν σχεδόν αδύνατο να σημειωθούν σε αυτό του Ηρακλείου.
Ελάχιστες ήταν οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες τελικά στο Ηράκλειο ενώ λίγο καλύτερα φαίνεται ότι ήταν τα πράγματα σήμερα.

Από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα 5 πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ 4 έχουν προωθηθεί στα Χανιά ενώ στη συνέχεια οι επιβάτες έρχονται στο Ηράκλειο οδικώς.
Άρση του απαγορευτικού

Την ίδια στιγμή, από χθες στις 5 το απόγευμα απαγορευτικό είχε εκδοθεί για τον απόπλου των πλοίων από και προς το Λιμάνι του Ηρακλείου. Τα θυελλώδεις νοτιάδες στο νοτιοδυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο δεν επέτρεπαν το ταξίδι στα πλοία ενώ άρση του απαγορευτικού σημειώθηκε πριν λίγη ώρα.

(Φωτογραφία αρχείου)