Αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).

Η Ένωση Μελών του ΝΣΚ σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «άκρως επιτυχείς» τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, οι οποίες «έτυχαν ευρείας αποδοχής και υποστήριξης από το νομικό κόσμο της xώρας, με ελάχιστες εξαιρέσεις».

Τα μέλη του ΝΣΚ ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, γιατί εκτιμούν ότι η συνέχισή τους, «δεν αποτελεί στην παρούσα συγκυρία το μόνο πρόσφορο τρόπο αντίδρασης στα σχεδιαζόμενα οικονομικά μέτρα».

Η Ένωση Μελών ΝΣΚ σε συνεργασία με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις θα παρακολουθεί, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, από κοντά τις εξελίξεις και επιφυλάσσεται να παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι δικαστές και οι Εισαγγελείς θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους το ερχόμενο Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές (εκτός αυτών του Συμβουλίου της Επικράτειας) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από 17 Σεπτεμβρίου 2012.