Ενόψει της επίσκεψης της κας Μέρκελ, την Τρίτη, ο Περιφειάρχης Αττικής κος Γιάννης Σγουρός απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον κο Ράιχενμπαχ, διαμαρτυρόμενος για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην έγκριση του προγράμματος Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης καταφέρεται εναντίον των 31 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που με επιστολή τους στην Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλλογιάννη, ζητούν την ακύρωση της σύμβασης που έχει υπογράψει η Περιφέρεια με την ανάδοχο εταιρεία και την επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού, με την αιτιολογία πως τα κονδύλια που θα ξοδευτούν είναι υπέρογκα και θα έπρεπε να διατεθούν σε άλλες δράσεις.

Ο κος Σγουρός τονίζει στην επιστολή του πως οι καταγγελίες περί υπέρογκων ποσών για την προβολή της Περιφέρειας είναι αστήριχτες, πως τα ποσά δεν μπορούν να διοχετευθούν σε άλλες ενέργειες καθότι είναι εγκεκριμένες από το ΕΣΠΑ μόνο για την προβολή της Περιφέρειας, και πως αν δεν προχωρήσει το έργο τα χρήματα αυτά θα χαθούν για πάντα. Τέλος τονίζει πως η δραματική μείωση των κρατήσεων φέτος στην Αττική (μείωση 75%!!) καθιστά ζωτικής σημασίας το έργο για το μέλλον όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και ζητά την άμεση παρέμβαση και του πρωθυπουργού αλλά και του κου Ράιχενμπαχ για την άμεση εκτέλεσή του.

Δείτε όλη την επιστολή του κου Σγουρού εδώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.